Eten in Noord – Touta in de Banne

Met ons ilovenoord team eten we graag in Noord. Maar we gaan niet alleen maar hip en trendy naar Café Modern, de Goudfazant of naar il Pecorino. Deze keer stapten we met elf man op de fiets richting de Banne. Daar is sinds een paar maanden de oude apotheek omgebouwd tot een Argentijns Steakhouse en Italiaans Reastaurant. Een spannende mix dus! Ernaast ligt Cafe Touta, gerund door onze oude bekende van Ot en Sien, Sophie Soof. Dus eten en drinken in één!

van apotheek naar restaurant

Touta is de naam van het dochtertje van de eigenaar. Van binnen ken je de oude apotheek niet meer terug. Ruw hout, stenen en prachtige lampen maken het interieur compleet. We schuiven met zijn allen aan een grote tafel en genieten alvast van een strakke Pino Grigio uit 2011. Knisperfris en lekker. Omdat we met zoveel zijn, is het a al carte bestellen ons een beetje teveel. Kunnen we niet gewoon allemaal smullen van verschillende dingen? Nou, dat is geen enkel probleem. De keuken wordt aan het werk gezet en binnen een mum van tijd staat onze tafel vol met lekkernijen. Gamba’s, verschillende soorten pasta’s, Carne Mista, lekkere aardappeltjes uit de oven, vers gegrilde groenten en nog veel meer. We krijgen het bijna niet op. Zelfs een bakje appelmoes als speciale wens bij de frietjes is geen enkel probleem. Er worden nog wat pizza’s heen en weer geschoven en dan zitten we echt tjokvol.

ongecompliceerd lekker eten

Touta is een echt familierestaurant. Je kan er ongecompliceerd eten voor een schappelijke prijs. De bediening is joviaal en erg enthousiast. We werden in de watten gelegd door Kenny. Kenny studeert “aviation” in Amsterdam, is 22 en komt uit het diepe zuiden, uit Heerlen namelijk. Wat hij leuk vind aan Touta? Touta is zoals op zijn onderarm staat “Tempo Doeloe” …. het gevoel van de goeie oude tijd.

Touta in de Banne, een aanradertje als je in de buurt bent of er woont.

… en het uitbuiken en een koffie met lekkers doe je dan in Café Touta ernaast …. met de goeie muziek van Sophie!

Het café ligt om de hoek, je kan doorsteken via het restaurant

Reacties


ilovenoord