FORM FESTIVAL // 13 oktober

FORM is social intervention through (performance) art. Performances en installaties spelen zich af tussen beeldende kunst, theater en community art. Hotmamahot, Eva van Welzenis, Oscar Prinsen, Lydia van Veen & Annick Halier (voorheen Talking Dress), Anique Weve, PIPS:lab en BLISS verbinden tijdens het FORM FESTIVAL bezoekers, buurtbewoners en kunstenaars met elkaar.

social intervention through performance art

Nieuwendam

Het FORM FESTIVAL laat een kunstvorm zien die goed aansluit bij de grootstedelijke omgevingen van deze tijd. De kunstenaars spitsen zich toe op de buurt Nieuwendam: op de mensen, de locatie en de geschiedenis en worden zo een onderdeel van de (sociale) omgeving. De bezoeker belandt in een andere wereld, een plek waar de dagelijkse dingen vanuit een ander perspectief worden gezien.  Het FORM FESTIVAL is een evenement waarbij interactieve, laagdrempelige performances en installaties de bezoeker uitnodigen en laten deelnemen.

Performances en installaties

Tilburg Cowboys Taxateurs Emotionele Waarde

Leg bij het droomreisbureau van BLISS je ultieme droombestemming vast. Maak samen met je ‘buurman’ een videoclip met de Clipfanger van PIPS:lab. Luister en sta stil bij de audiosculpuren van Talking Dress. Laat bij de Tilburg cowboys de inhoud van je tas taxeren. Word onderdeel van Anique Weve’s ‘New Family’.  Vind jezelf met de House of Humanity van Oscar Prinsen. Geniet van de liefdesbrief liedjes van ‘Een lied retour”. En WIN tot slot prachtige prijzen tijdens de gezelligste ‘buurt bingo’ gepresenteerd door Danny Sparks (Hotmamahot )& the BLISSetttes.

BLISS

BLISS // foto: Adriaan van der Ploeg

Initiatiefnemer en deelnemer van het FORM FESTIVAL is kunstenaarscollectief BLISS. Deze nodigt diverse kunstenaars en theatermakers, die in dezelfde lijn werken, uit om samen een nieuw platform op te zetten. De drie leden van BLISS werken vanuit de Modestraat in Nieuwendam. Met sociale performances, kostuums, installaties, sculptuur, fotografie en film maakt BLISS totaal vormgegeven utopische werelden. De toeschouwer wordt ondergedompeld en verleid om deel uit te maken van deze wereld.

en ook een BINGO!

  • zaterdag 13 oktober, van 14:00 – 20:00 uur in de Modestraat
  • gratis entree

Reacties


ilovenoord