Geweld in EYE: KLIK! Amsterdam Animation Festival // 7-11 november

Wie binnenkort langs het IJ vissen op twee benen, touwtjespringende pissebedden of rennende robotjes tegenkomt weet dat het KLIK! Amsterdam Animation Festival is begonnen. Van 7 tot 11 november heeft de vijfde editie van het internationale animatiefestival plaats in EYE.

Met meer dan 180 films toont het festival de laatste ontwikkelingen op het gebied van animatiefilm. Naast de competitie voor animators is er een breed programma met animatiefilms, van handgetekende films tot computer- en 3d-animatie.

Het thema van deze editie is geweld. Het festival toont films waarin je kunt lachen om geweld – denk aan de oude Tom en Jerry tekenfilms – maar ook films waarin het geweld gemeen en verontrustend is.

Op vrijdagavond wordt It’s Such a Beautiful Day (2012) vertoond, de verzamelde trilogie (Everything Will Be Okay (2007), I Am So Proud of You (2008) en It’s Such a Beautiful Day (2011)) van de geniale Amerikaanse Don Hertzfield.

In het programma Dutch Delights/Hollandse Nieuwe zie je de laatste stand van zaken bij de Nederlandse animatiefilms. Het beste van 10 jaar Cartoon Network kun je op groot scherm bekijken en Comedy Central presenteert een South Park Tribute Night.

Speciale aandacht is er voor de animatiefilms van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge, van wie in het Joods Historisch Museum al enige tijd het indrukwekkende ‘mechanische theater’ Black Box/Chambre Noir is te zien.

Uit het archief van EYE wordt de klassieker Waterschapsheuvel (1978) tevoorschijn gehaald. Ook presenteert KLIK! de première van Le magasin des suicides.

KLIK! is er natuurlijk ook voor kinderen. Op woensdagmiddag en zondag zijn er speciale voorstellingen voor kinderen vanaf 6 jaar.

Bezoekers dienen zich wel te houden aan de klikiquette.

klikamsterdam.nl
eyefilm.nl

Animaties op deze pagina © KLIK! Amsterdam Animation Festival

Reacties


ilovenoord