Greenpeace verhuist naar de Smederij op NDSM

Greenpeace gaat begin 2014 verhuizen naar de Smederij; een industriële loods op NDSM die volledig hergebruikt en gerenoveerd gaat worden. Voor de milieuorganisatie waren de duurzame aspecten van het gebouw en de directe omgeving essentiële uitgangspunten voor de keuze van het nieuwe hoofdkantoor.

Greenpeace heeft in de Smederij de mogelijkheid om samen met de ontwikkelaar MediaWharf een zo ‘groen’ mogelijk kantoor te ontwikkelen.
Door transformatie en hergebruik krijgt de Smederij een nieuw leven. Gebruikmakend van duurzame materialen, zo optimaal mogelijke installatieprincipes en aandacht voor energieverbruik en exploitatie. De Smederij wordt daarmee duurzaam zowel in gebruik (functioneel) als voor de omgeving (maatschappelijk, sociaal en economisch).

‘We wilden al heel lang een kantoor dat voor een deel in de eigen energiebehoefte kan voorzien. Dat gaat nu lukken.’, zegt Greenpeace-directeur Sylvia Borren trots. ‘De kosten voor alle energiebesparende maatregelen verdienen we straks terug door de lage energierekening. Met goede isolatie, geothermische verwarming en koeling, gebruik van lokaal opgewekte windenergie, waterbesparende maatregelen en het (her)gebruik van duurzame bouwmaterialen wordt het pand op de NDSM-werf een voorbeeld.

Smederij

Smederij

In het hart van NDSM ligt de Smederij, een belangrijke schakel in het voormalige productieproces van de scheepswerf. Hier werden schepen en onderdelen gesmeed en grote zware halffabricaten tot een spraakmakend eindproduct gemaakt. De monumentale robuuste loods is omgeven door een inspirerende verzameling van scheepsbouwloodsen, hellingen, kranen en heeft een fantastisch uitzicht op het IJ.

Reacties


ilovenoord