Hard fietsen…gratis pizza

Sinds ik weer een racefiets heb, ben ik nog blijer in Noord. Tien trappen en je bent hier de stad uit. Het Waterland lonkt altijd. Maar ook de Schellingwouderbrug is heerlijk. Zo hard mogelijk tegen de helling op en dan door naar Muiden…en beyond.

Afgelopen zondag was het fietsen naar het westen (terugweg wind mee is beter). Men neemt de NDSM pont naar de Tasmankade. Even door het Westerpark.. dan nog 30 kilometer rechtdoor en je kan de zee al zien! Hoe goed kan het zijn? En dan aan het eind van je tocht heel voldaan op de NDSM pont terug naar Noord. Gezicht in de zon, beetje stretchen.. Hongerig dat wel.. Maar geen probleem. De pont komt uit op het terras van BRROOD. Zoete broodjes en sap.

Met de pont weer terug naar Noord

Maar ik heb meer hartige honger en ga voor de Turkse pizza van het NDSM afhaalcentrum. Met mijn racefiets aan de hand loop ik naar binnen (die laat ik natuurlijk niet buitenstaan). De concurrentie van BRROOD is voelbaar, want ik ben de enige klant in de zaak. Achter de toonbank staat een vrolijke jongen. “Lekker gefietst?”

“Zeker” zeg ik met een grote smile en ik raak in gesprek met Omer, die uit Haarlem komt. Toevallig kom ik daar dus net vandaan. Samen verbazen we ons over de idiote hoeveelheid villa’s in Bloemendaal. En dan kom ik er achter dat ik helemaal geen portemonnee bij me heb. De pizza zit echter al in de oven.

Even is het stil. “Ehhh.. hoeveel kilometer heb je eigenlijk gefietst?”. Ik kijk op de teller.. nog geen 65 kilometer zo blijkt, maar Omer vindt het veel. “Dan heb je zeker wel honger”. De pizza krijg ik voor niets. En een blikje cola erbij.. En ik was al zo blij!!

Honger! Dank je Omer!

Reacties


1 Comments on this post

  1. aanrader : dam tot dom en weer terug lekker langs t amsterdam-rijnkanaal knallen

    mark /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord