Herfstvakantie in Noord – Wat gaan jullie kids doen? // 21 t/m 26 oktober

Het is weer bijna Herfstvakantie. Geen school, lekker op vakantie of gewoon in Noord blijven. Er is genoeg te doen. De bladeren vallen van de bomen, de kastanjes kunnen worden geraapt. Je kan al paddenstoelen plukken in het Vliegenbos. Rappen met Noordje, een herfstconcert bezoeken, spijkers smeden en nog veel meer! We zetten het voor jullie op een rij, zodat je zeker weet dat je je niet hoeft te vervelen. Zijn we nog wat vergeten? Laat het ons weten!

20 oktober: Paddenstoelenexcursie in het Vliegenbos

paddenstoelexcursie

Het Vliegenbos is een oud bos. Dat betekent dikke bomen, en veel dood hout. En dat heeft invloed op de paddenstoelen die je kunt aantreffen. De verwachting is dat er veel houtzwammen zijn te vinden op dode bomen, langs paden, en veel kleine paddenstoeltjes op de snipperpaden.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bos bieden IVN Gidsen Jan Willem Wertwijn en Petra Kerkhof ons een paddenstoelexcursie aan.
Verzamelen om 14 uur bij de vijver / bogen aan de Meeuwenlaan, duur van de excursie ca. 2 uur. Opgeven is niet nodig, een spiegeltje meenemen wel!

21 oktober: Herfstconcert Noorderklankbar: Impronisten

concert in het Bosje!

“Wat een fantastisch instrument! Dit moet bekend worden bij een groter publiek! ” Dit was de eerste reactie van Tristan Hupe na het bespelen van het instrumentarium van Hans van Dorp in Noorderpark. Vervolgens is hij de klankbuisinstallatie, bassnaarkast en de metallofoon gaan bestuderen en heeft het initiatief genomen tot het componeren van een stuk voor de nieuwe instrumenten gecombineerd met een klassiek saxofoonkwartet en een koor.

21 oktober: Noorderparkkamer zes weken in vuur en vlam

de nieuwe serie ‘Vuur’

Vanaf 21 oktober brengt de Noorderparkkamer het vuur tot leven. In de nieuwe serie ‘Vuur’ draait het om de oeroude fascinatie van de mens voor de vlammen. Terwijl de dagen korter worden, hoor en zie je op het podium vertellers, vuurvogels, een vlammende danseres en vurige rappers. Een vuurmeester zorgt voor buitenkachels, vuurkorven en een kookpot buiten voor warme gerechten. Ondertussen kan iedereen gloeiende creaties maken, zoals levende theaterlampionnen en retro lavalampen. De Noorderparkbar, naast de parkkamer, is tijdens deze periode te huur voor een ‘Vurig uurtje’ een privé-bijeenkomst op maat gemaakt voor 2 tot 4 personen.

 • 16.00 uur: Talent uit Noord op het podium
 • 14.00 – 16.00 uur: spijkers smeden / poffertjes

21 oktober: Op zoek naar het huilmeisje van Malou van Sluis.

huilmeisje ...

Een vrolijke voorstelling over een zee van tranen.Op zoek naar het huilmeisje gaat over het meisje Malou. Malou is stoer en huilt nooit. Op haar radiootje hoort ze een verhaal over een meisje dat op een klein eilandje woont en de hele dag huilt. Zelfs zoveel dat de zee zich vult met tranen en haar eilandje kleiner en kleiner wordt. Dat wil Malou wel eens zien.

Concept & spel: Malou van Sluis
Leeftijd: 2,5-5 jaar
Volwassenen €5,- /2,50 kinderen

Reserveer
tijd: 10.30 bij de Buiksloterkerk. Voor meer info zie www.buiksloterkerk.nl

22 t/m 26 oktober: Noordjes Kinderkunst “Troubadours, de verhalenvertellers van Amsterdam Noord”

Troubadours van Noord

Er is een troubadour aangekomen in Amsterdam Noord. Een troubadour is een reizende verhalenverteller. Maar deze troubadour is zijn verhaal kwijt en zijn prentenboek is ook leeg. Het begin weet hij nog wel, maar hij heeft de hulp van de kinderen uit Amsterdam Noord nodig om nieuwe avonturen te verzamelen in woord en beeld!

In de workshops van Noordjes Kinderkunst zullen kinderen nieuwe verhalen illustreren, vertellen of rappen. De jonge troubadours komen in de bibliotheken van Amsterdam bij elkaar om te werken aan hun verhalen samen met een schrijver, rapper, een muzikant en een striptekenaar. De verhalen van de beste troubadours van Noord zullen op vrijdagmiddag 26 oktober vanaf vier uur bij Noordjes Kinderkunst ten gehore gebracht worden op Ranonkelkade 1 in Amsterdam Noord!

 • 22 oktober Bij Noordjes Kinderkunst > 12:00– 14:00  Aftrap van de workshop week ‘Troubadours’.
 • 23 oktober Bij Noordjes Kinderkunst > 12:00 – 14:00  ‘Waar vertel ik mijn verhaal’ decors maken.
 • 24 oktober  In de bibliotheken > 11:00-13:00 Bibliotheek De Banne: samen met een striptekenaar bedenken de kinderen een verhaal en maken er een strip van voor in het prentenboek.
  13:30-15:00 Bibliotheek Nieuwendam: samen met een singer-songwriter leren de kinderen een verhaal voor te dragen onder begeleiding van muziek.
 • 25 oktober Noordjes Kinderkunst > 12:00 – 14:00 ‘troubadouren is een kunst’ theater workshop
 • 26 oktober  In de bibliotheken > 11:00-13:00 Bibliotheek Molenwijk: Een troubadour onthoudt zijn verhalen door het in een dichtvorm te gieten. Samen met een dichter bedenken kinderen een verhaal en maken er een gedicht van.
  1330-1500 Bibliotheek Hagedoornplein: Rappers zijn de troubadours van nu. Samen met een rapper bedenken jullie een verhaal over Noordje in de Van der Pekbuurt en maken hier een rap van.
  16:00 afsluiting:  feestelijke rap! dicht! en vertel! eindvoorstelling van de troubadourtjes van Amsterdam Noord !

Meedoen?! Reserveren doe je via 020 7762943 of meedoen@noordjeskinderkunst.nl

22 t/m 26 oktober: Peuterfestival Jeugdvoorstellingen in het Zonnehuis

vertellus een verhaaltje ...

In de Herfstvakantie kun je naar swingende, spannende en grappige theatervoorstellingen in het Zonnehuis, in Amsterdam Noord.  Georganiseerd door Stichting JAM/Uit in Noord.

Meer informatie op de site van Uit in Noord Aanvang voorstellingen: 14.00 uur.
Reserveren via:  info@stichtingjam.nl.  of telefonisch: 020-6220183.
Entree:  t/m 15 jaar € 4,50 /met stadspas €3,50 – Vanaf 16 jaar € 5,50/met stadspas € 4,50
Gratis entree voor kinderen met de stadspascheque van Oktober 2012, echter alleen onder begeleiding van een volwassene. Die betaalt € 1,00 entree.

Reacties


ilovenoord