PUNCH! // 10 t/m 13 oktober

Je hebt ze waarschijnlijk al zien hangen, de posters van PUNCH! Van 10 tot en met 13 oktober 2012 vindt PUNCH! plaats van Dansmakers Amsterdam in samenwerking met Theater Bellevue en Melkweg Theater. Dit dansfestival toont de hoogtepunten uit het seizoen en nieuw werk van getalenteerde jonge choreografen.

Het werk dat te zien is, komt uit Noord en is gemaakt bij Dansmakers Amsterdam, het dansproductiehuis naast Stork. Dansmakers heeft net nieuwe subsidie toegekend gekregen van de Gemeente Amsterdam en gaat op volle kracht vooruit. Dansmakers zet met deze editie Noord op de kaart als dé plek voor de dans! In vier dagen kan je meer dan tien performances zien op drie locaties in Amsterdam: Hal T1 / Dansmakers (Noord), Theater Bellevue en Melkweg Theater.

PUNCH!

PUNCH!

PUNCH! is een festival voor vernieuwende dansmakers, die werken met verschillende disciplines zoals theater, dans en muziek en hun ideeën scherp weten uit te werken. Het festival is een bijzondere kans om de nieuwste ontwikkelingen in dans te zien. Nieuw dit jaar zijn de kindervoorstellingen Korst (8+) van Kathrin Gramelsberger en Kleur (2+) van Gaia Gonelli. Een leuk uitje met de kids op vrijdagmiddag 12 okt om 16.00u of op zaterdagmiddag 13 okt om 15.00u in Hal T1, Dansmakers.

En houdt vooral het IJplein in de gaten! Daar vinden speciale locatievoorstellingen plaats op donderdag 11 okt om 15u, vrijdag 12 okt om 17u en op zaterdag 13 okt om 17.30u. Met Steal a Moment van Sarah Kate Gardiner en Jakob Proyer wordt je voort gestuwd door de stad en val je van de ene scène in de andere.

Heb je meer zin in een spannend avondje uit, dan ga je op zaterdagavond om 19u naar de Closing Night, waar je alles in één keer kan meemaken. Je ziet daar nieuw werk van veelbelovende choreografen als de Braziliaanse Fernando Belfiore, Vlaamse Marie Goeminne en Italiaanse Gabriella Maiorino/Cosmin Manolescu, Franse Emilie Garnier, Duitse Jochen Stechmann en The Mob. Vol van alle indrukken en nieuwe moves, kan je tot slot ook lekker zelf dansen. De avond sluit af met een solid sound DJ Joran van Pol (Awakenings 2012 en Paradiso).

HAL T1 / DANSMAKERS
(AMSTERDAM NOORD)
11 okt. 15:00u Steal a Moment – Sarah Gardiner & Jakob Proyer
11 okt. 16:00u Sync- Emilie Gallier
12 okt. 16:00u Korst (8+) – Kathrin Gramelsberger
12 okt. 17:00u Steal a Moment – Sarah Gardiner & Jakob Proyer
13 okt. 15:00u Kleur (2+) – Gaia Gonnelli
13 okt. 17:30u Steal a Moment – Sarah Kate Gardiner & Jakob Proyer
13 okt. v.a.19:30u Closing night of PUNCH! Festival. Korte fragmenten en pop-up performances. Met o.a. Fernando Belfiore, Jochen Stechmann, Gabriella Maiorino, Emilie Gallier, The Mob en vele anderen.

Voor het uitgebreide blokkenschema met alle locaties, klik hier. Meer informatie en kaartverkoop www.dansmakers.nl

Reacties


ilovenoord