Rogier Alleblas in Museum de Noord – Publiekslievelingen // 5 t/m 28 oktober

Bovenstaande foto kwam in mijn bezit na de veiling van 50 unieke kunstwerken om het voortbestaan van Museum de Noord een duwtje in de rug te geven. Voor een klein bedrag kocht ik deze foto, meteen verliefd natuurlijk. Naderhand kwam ik er pas achter wie de maker was van deze foto. Ik ontmoette hem tijdens de open dag van kunstenaars van Noordwaarts in de Zamenhofstraat.

Namelijk Rogier Alleblas. En eindelijk kwam ik er ook achter wie er op deze foto (bariet!) was geportretteerd. Stomverbaasd was ik ook hem gisteren weer te ontmoeten in Museum de Noord bij het inrichten van de tentoonstelling “Publiekslievelingen”. Zijn nieuwere werk zijn reeksen foto’s genomen tijdens verschillende seizoenen, altijd vanuit hetzelfde standpunt, observaties in de tijd. Zo is er een reeks van zijn slapende vriendin, mannen op bankjes in Berlijn die toch steeds op hetzelfde bankje gaan zitten (raar?) … en een serie van een park.

Slapende vriendin … observatie

De tentoonstelling opent aanstaande vrijdag om 17:30 uur en is nog te zien t/m 28 oktober. In totaal zijn er vier Publiekslievelingen, er zijn nog sieraden te zien van Jantine Kroeze en Yolande Dopp, en etsen van Theo van der Meer. Maar onze favoriet is natuurlijk Rogier!

Park Observaties

Reacties


1 Comments on this post

  1. Dat is een leuk stukje!
    Groet Rogier

    rogier /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord