Sensation aan het IJ!

Het is nog niet officieel bekend, maar uit betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat Club AIR (Twenty4Amsterdam) de winnaar is van Toren Overhoeks, voormalig hoofdkantoor van Shell. De keuze voor Club AIR past in de lijn van de gemeente om van het IJ het nieuwe centrum van Amsterdam te maken.

de winnaar van de Overhoeks Toren tender, Shell Toren: Club Air

Voor de gemeente telt de reuring dan ook het zwaarst als criterium. De financiële eisen waaraan de tender moest voldoen leverde het meeste op, maar liefst 50% van de punten. Hiermee leek softwarebedrijf Chipsoft de gedoodverfde winnaar, maar de jury heeft anders besloten. Beetje zuur voor de lokale initiatieven als Hotels Ahead, Studenthotel, de inspirerende gedachten van de Coöp en de idealen van de Stadskantine, die vooral veel lokale ideeën hadden voor het hergebruik van de toren.

We hopen dat AIR de ilovenoord vlag fier laat wapperen en dat we leuke feestjes mogen meemaken in de toren. Pompend op de ronkende bassen van de dieselslurpende generator in de kelder (anders doet de lift het niet). Genietend van het waanzinnige uitzicht over Noord vanaf het panoramadek.

Hoe gaat dat eruitzien? Check het hier: twenty4amsterdam

Reacties


1 Comments on this post

 1. De NDSM verwelkomt nieuwe Torenbewoners in Noord.

  Vandaag werd bekend dat de prijsvraag voor een plan in de voormalige Shell toren gewonnen is
  door een conglomeraat van muziek- en uitgaanspartijen. De NDSM feliciteert Twenty4Amsterdam met de overwinning.
  De uitkomst benadrukt dat het IJ, ook wel het Blauwe Plein genoemd, hét nieuwe centrum van de metropool Amsterdam is. Hiermee krijgt Amsterdam-Noord er weer een grootstedelijke functie bij, naast onder andere Eye en de NDSM-werf. En zal zich daarmee ontwikkelen tot hét culturele laboratorium van Nederland.

  Er zijn de laatste jaren veel nieuwe spelers naar Noord gekomen, zoals Noorderparkkamer en Tolhuistuin die recentelijk met de NDSM de Coalitie Noord binnen het nieuwe Kunstenplan vormen. Op hun beurt proberen zij de reeds bestaande en nieuwe initiatieven, instellingen, kleine en grotere lokale partijen in het Cultuurtafel-overleg mee te nemen en synergie in Noord te creëren.
  De Dynamiek en Cultuur in Noord is geweldig, juist ook in het publieke domein. Maar Noord heeft ook nog een fragiele ecosysteem, partijen worstelen met teruglopende financiering, lastige regelgeving en beperkte infrastructuur. Daarin vormt onderlinge samenwerking de sleutel, evenals het principe van de groten steunen de kleinen.

  Dus stad, dans! Maar waak ook over de krenten in de pap, niet alles kan verkocht worden. Borg en herstel ook de rauwe, kwetsbare en publieke speel- en maakplekken die Noord tot Noord maken. Stichting NDSM vraagt om aandacht bij de gemeente om de juiste mix en balans tussen low end en high end, commercieel en crowdfunded, publiek en privaat, rauw en opgeruimd in Noord scherp voor ogen te houden en met slimme regie te bewaken en in eigenzinnig Noord te laten bloeien.

  Eye heeft bewezen als een enorme blikvanger en trekker voor Noord te werken, met een eigen entiteit en publiek.
  Twenty4Amsterdam zal die extra impuls geven aan het IJ en aan de culturele diversiteit en vitaliteit van de stad. Het Blauwe Plein gaat een geweldige toekomst tegemoet waarin, graag
  verbonden door een nieuwe Circle Line, de culturele lokaties als Bimhuis, Muziekgebouw, Pakhuis de Zwijger, Lloyd, De Overkant, Tolhuistuin, de ShellToren, Eye, NDSM, Nieuw Dakota, Remeiland, Veem, Pluk de Nacht etc. goed met elkaar samenwerken met respect en steun voor ieders eigen kracht.

  Welkom in het nieuwe centrum van de stad!

  frank alsema /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord