SMS-alarm onze (Molen) wijk genomineerd!

Trots! De sms-alert van onze (Molen) wijk is genomineerd voor de Hein Roethofprijs. De SMS-alert hebben de bewoners samen georganiseerd zonder enige subsidie. Er is minder overlast en bewoners voelen zich fijner in de buurt. Vanmiddag wordt de winnaar bekend gemaakt.

De politie kent dit burgerinitiatief en waardeert dit zeer. Deze even simpele als effectieve werkwijze loste inmiddels een aantal belangrijke misdrijven op of voorkwam deze. Als het nodig is gaan deelnemers de straat op om slachtoffers te steunen. Daarnaast overlegt de groep regelmatig over incidenten in de wijk met betrokken professionals. Vanuit dit overleg worden diverse andere activiteiten ontwikkeld om de wijk leefbaar en veilig te maken. De SMS-alert is helemaal zelf door de bewoners georganiseerd zonder enige subsidie. De bewoners betalen de geringe kosten van de Sms’jes zelf.

Bewoners van Molenwijk zien een duidelijke verbetering en voelen zich prettiger. Met name op het gebied van overlast is sprake van een aanzienlijke verbetering. De woningbouwvereniging meldt dat het aantal reparaties als gevolg van vandalisme en vernieling overduidelijk is afgenomen. Actieve deelname van bewoners leidde ertoe dat de politie meerdere verdachten kon aanhouden. Vroegtijdige alarmering door buurtbewoners tenslotte zorgde ervoor dat de politie vaker met succes preventief kon opereren. Bewoners voelen duidelijk dat zij het verschil in hun eigen wijk maken. Typisch Noord.

Buurtregisseur Gerard Zwarts, Freeda Van Burgt en Henk Veen in de Molenwijk.

Reacties


ilovenoord