Stilte voor Moeders // 4 november

Na een herfstvakantie vol kinderactiviteiten, mag je nu weer lekker aan jezelf denken. Even geen gedoe met de kids, maar een moment van rust en aandacht voor de volwassen mens. En vooral stilte.

Twee dames uit Noord, Mathilde de Vries en Jo Pike, organiseren deze winter drie stilte-ochtenden. Twee en een halfuur in stilte mediteren en wandelen door het Vliegenbos. Speciaal voor moeders is er een oppas mogelijkheid.

De eerste stilte-ochtend was op 7 oktober. Met zo’n 10 vrouwen deden we lichte yoga oefeningen, korte meditaties enĀ  vervolgens een wandeling door het Vogeldorp en Vliegenbos..geheel in stilte natuurlijk.

Hoewel ik vaker door het Vliegenbos wandel, was dit toch een bijzondere ervaring. Niet alleen over de paden lopen we, maar ook dwars door het bos. De stilte slechts doorbroken door de woorden van Mathilde, die je weer even vertelt waar het echt om gaat: “Voel de temperatuur verschillen op je huid…voel hoe de aarde je draagt, hoe de grond verandert..”

Als een groep vrouwen lopen we, zonder te praten. Een vreemd soort verbondenheid is het gevolg. Dit wordt nog versterkt doordat we een groep mannen zien, bij de ingang van het bos. In stilte doen zij een soort rituele stokkendans. “Ha, de jagers zijn er ook” denk ik en moet lachen, maar het past eigenlijk prachtig bij deze vreemde ochtend.

Na de wandeling mediteren we nog samen en delen we de ervaring van de ochtend. Eigenlijk vond iedereen het te kort… de tijd is voorbij gevlogen.

De volgende stilte-ochtenden zijn op 4 november en 13 januari vanaf 9:45. Kosten zijn 15 euro zonder en 20 euro met oppas. Informatie over het programma en oppas mogelijkheden bij Mathilde 06-12068562 mathilderene@upcmail.nl of kijk op:

Reacties


ilovenoord