Uniek schoolgebouw Bredero Mavo en MBO College Noord geopend

Vorige week donderdag is het nieuwe schoolgebouw van Bredero Mavo en MBO College Noord in Amsterdam-Noord feestelijk geopend. Het gebouw kent een unieke constructie en is met ingang van dit schooljaar in gebruik genomen. De dag startte met een feest voor alle vmbo-leerlingen en mbo-studenten. De officiële opening in de middag was in handen van een groep leerlingen en studenten samen met stadsdeelwethouder Coby van Berkum.

Groot feest

Samen in één gebouw en direct al een enorme uitdaging aangaan. Een ding stond namelijk vast. De opening van het nieuwe schoolgebouw wordt één groot, gezamenlijk feest. Het feest werd gecreëerd met alle leerlingen en studenten door middel van het maken van een gezamenlijke lipdub door het hele schoolgebouw. Met deze lipdub presenteerden de leerlingen en studenten hun nieuwe school aan de buitenwereld. Tijdens de officiële opening gaven de leerlingen en studenten dan ook met trots samen met stadsdeelwethouder Coby van Berkum het startsein voor de lancering van hun lipdub.

Unieke constructie

Het schoolgebouw kan met recht uniek genoemd worden. Door de kleurrijke buitenkant is het nu al één van de publiekstrekkers van het geheel vernieuwde Centrumgebied Amsterdam-Noord (CAN). Het schoolgebouw staat naast het stadsdeelkantoor bij de toekomstige eindhalte van de Noord-Zuidlijn. Door het onderwijs van Bredero Mavo en MBO College Noord in één gebouw te organiseren, is het gebouw aan de binnenkant in de vorm van een innovatieve “dubbele helix”. Dit betekent dat de ene school door de andere heen naar boven draait, waarbij de leerlingen en studenten van het vmbo en mbo elkaar wel kunnen zien, maar niet kunnen aanraken. De leerlingen en studenten verzorgden vandaag in duo’s rondleidingen aan genodigden en hebben zo hun eerste ervaringen gedeeld.

feest!

Samenwerking vmbo-mbo

De constructie van het gebouw draagt in grote mate bij aan het onderwijsprogramma dat beide scholen voor ogen hebben. Namelijk optimale samenwerking en het creëren van doorlopende leerlijnen. Docenten kunnen optimaal samenwerken en gezamenlijke projecten uitvoeren waar zowel de vmbo-leerling als de mbo-student profijt van heeft. Ook wordt er nauw samengewerkt met de beroepspraktijk. Zo is op de bovenste verdieping het Bouwlab gevestigd: dit is een kennis- en ontmoetingscentrum voor bedrijven, werkgevers en onderwijsinstellingen in de bouw- en infrawereld. Verder zijn op de begane grond verschillende bedrijven en instellingen gevestigd die betrokken zijn bij het onderwijs. Door deze diversiteit en samenwerking tussen alle gebruikers kan dit schoolgebouw worden gezien als een soort ‘community’ dat midden in de buurt staat.

Foto’s: Emilio Brizzi

Reacties


1 Comments on this post

  1. Wat een geweldig leuke film hebben jullie gemmakt, Proficiat!!
    Tejo Schut, zorgcoordinator KPCN

    Tejo Schut /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord