Win een bijzonder fotoboek over Amsterdam-Noord!

Met haar camera is fotograaf Maaike Koning de afgelopen jaren door Amsterdam-Noord gefietst om bijzondere mensen en plekken vast te leggen. Haar noeste arbeid is nu samengebracht in het schitterende fotoboek ‘Aan de overkant’, dat vanaf 20 oktober in de boekhandel ligt. Maaike fotografeerde Noorderlingen van verschillende generaties, vaak op memorabele momenten in hun leven. In het fotoboek staan onder meer portretten van vaders met hun pasgeboren kind, kleuters op hun eerste schooldag, allochtone studentes met hun Nederlandse lerares en diamanten echtparen. De foto’s van typerende plekken in Noord maken het beeld compleet.

vers van de pers ...

Samen met Parool-journaliste Lorianne van Gelder mocht ik voor het boek een aantal geportretteerden interviewen. Echte Noorderlingen praten over hun leven in en liefde voor Noord. Zo vertelt de dakloze ‘Potje’ – bekende uit het Noorderpark – dat hij nooit ergens anders zou willen wonen. “Ik ga hier alleen weg tussen zes planken of in een potje”. En maakt Mark een originele vergelijking. “Het is net als Buckler drinken. Je moet het altijd uitleggen als je in Noord woont.” De portretten, foto’s van typerende plekken in het stadsdeel en de interviews maken het boek tot een boeiend tijdsbeeld van het echte Noord, achter de voor iedereen inmiddels wel bekende IJ-oever.

Een boek winnen?

ilovenoord verloot één exemplaar van het fotoboek ‘Aan de overkant’ onder bezoekers van de site. Wil je meeloten? Stuur dan een mailtje naar jeroen@loket5.nl. (onderwerp: Maaike). Op 19 oktober maak ik bekend wie het boek gewonnen heeft. Vanaf 20 oktober kun je het fotoboek ook gewoon kopen via www.maaikekoning.nl (29.50 euro) of in de boekhandel (32,50 euro).

Reacties


1 Comments on this post

  1. Vanaf nu duimen dat ik dat prachtige fotoboek win!

    Lois /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord