Alan Purves bij Oorsprong Curators Series // 26 november

Goed nieuws voor aspirant-muzikanten die denken zich in deze tijden van crisis geen instrument te kunnen veroorloven:  met het eerste het beste object binnen handbereik kunt u ook muziek maken. Sterker nog, het object waar u op zit is een bron van oorstrelende klanken.

Hoe werkt zoiets, horen we u denken. Het antwoord kunt u binnenkort in de praktijk gebracht zien tijdens de Oorsprong-improvisatieavond, waar Alan Purves zal optreden.

Drummer en percussionist Purves (geboren in Schotland, 1952) droomde er als kind van drummer te worden, maar omdat er thuis geen geld was voor een echt instrument, leerde hij zichzelf drummen met breinaalden op alles wat los en vast zat. En tot op de dag van vandaag blijft hij zijn eigen technieken ontwikkelen en speelt hij op zelfgemaakte instrumenten, piepende rubberen speelgoedbeesten, zoemende plastic buizen, waterflessen, neusfluiten en mondharpen.

Bij de Oorsprong Curators Series-avonden in het Poortgebouw van de Tolhuistuin spelen muzikanten – vaak vergezeld door dansers – met elkaar die  nooit eerder samen hebben opgetreden. Alles is improvisatie, er is niet gerepeteerd, niets om op terug te vallen. Elke editie wordt samengesteld door drie curatoren die een unieke selectie maken van ‘improvisatoren’ op het gebied van akoestische muziek, elektronica en dans.

Voor het volledige programma die de flyer onder aan deze pagina of de website van Oorsprong.

Reacties


ilovenoord