Boulderen in Noord

De boulderhal in wording.

Op de plek waar tot voor kort de (bak)fietsen van De Fietsfabriek werden gebouwd kun je volgend jaar boulderen. In de fabriekshal aan de Aambeeldstraat 10F wordt hard gewerkt om begin februari de klimhal van Monk bouldergym te openen. Monk bouldergym, opgezet door een paar fanatieke klimmers, heeft in Eindhoven sinds 2008 een klimhal.

Boulderen is klimmen zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen. Bij boulderen gaat het erom dat je een korte, moeilijke route aflegt over een rots of steen (boulder = rotsblok). Bij gebrek aan rotsblokken in Noord moet je dus de klimhal in. Het gaat niet om de hoogte die je klimt maar om de route, die zowel vertikaal als horizontaal Рondersteboven Рkan zijn. Hoe spectaculairder de route die je klimt, des te meer punten verdien je. Het draait in deze sport om kracht, lenigheid en coördinatie. Dikke valmatten zorgen voor veiligheid.

Er komt circa 500 m2 aan boulderwand in de hal, verdeeld over een circuit-, trainings- en wedstrijddeel. Een shop en een bar zullen natuurlijk niet ontbreken. Deze week wordt gestart met de bouw van de boulderwanden meldt Monk op zijn Facebookpagina.

De boulderhal zal geschikt zijn voor nationale kampioenschappen, waarvoor Monk zich ook al heeft ingetekend.

ps. De Fietsfabriek is verhuisd naar de Boorstraat 1.

Foto bovenaan het artikel door Bram Berkien

Reacties


ilovenoord