De 1e Hyperion lezing: Sandra den Hamer van EYE // 29 november

Het Hyperion Lyceum heeft er weer een traditie bij: de Hyperion lezing. Elke lezing is gratis toegankelijk voor alle ouders en leerlingen van het Hyperion en alle bewoners van Amsterdam-Noord en geïnteresseerden. Maar wat voor school is het Hyperion eigenlijk?

Het Hyperion Lyceum is een school waar passie en inspiratie centraal staan. Vorig jaar startte deze school met veertig leerlingen. Het Hyperion verbleef toen een jaar in het Bredero College op de Buiksloterweg. Het had drie eigen lokalen, waaronder een lokaal voor de gymnasiumklas, een lokaal voor de atheneumklas en een lokaal waar de werkkamer voor de leraren en het pauzelokaal voor de leerlingen zich bevond. Na een gezellig jaar heeft het Hyperion een eigen gebouw gekregen achter het oude Shell-laboratorium.

de Arena voor de lezingen ...

Tijdens de Hyperion lezingen zullen interessante en bevlogen sprekers vertellen over wat passie en inspiratie voor hen betekenen. De eerste Hyperion lezing zal gehouden worden door Sandra den Hamer, directeur van het EYE filminstituut. Sandra den Hamer werkte 21 jaar voor het International Film Festival Rotterdam, waarvan 3 jaar als algemeen directeur. Sinds 2007 is ze directeur van het EYE filminstituut, gevestigd in Amsterdam-Noord aan het IJ.

voor iedereen toegankelijk!

De eerste Hyperion lezing zal op donderdag 29 november gehouden worden van 16:30 tot 17:00 door Sandra ten Hamer

Sandra ten Hamer (foto via eye)

  • geschreven door Phiny van het Hyperion Lyceum
  • leerlingen van het Hyperion schrijven al een tijd voor ilovenoord: lees al hun artikelen

Reacties


ilovenoord