Dwalen langs de oever

Op de laatste zondag van de herfstvakantie neem ik mijn jongste dochter mee naar Eye – een verlaat verjaarscadeautje. In zaal 1 zien we ‘Nono het Zigzagkind’, een film die het hart raakt en de geest verrijkt. Na de voorstelling willen we even ontsnappen aan de drukte en de eindeloze mensenstroom tussen pont en filmmuseum. We lopen over de boulevard langs Overhoeks en het New Technology Center van Shell. Het is stil op straat. In het IJ vechten een moederfuut en haar jong speels om een visje. We lopen door tot het muurtje dat het einde van het pad markeert en zwaaien naar de schippersvrouw die de was ophangt.

Natuurlijk is het geweldig dat ik in mijn eigen stadsdeel eindelijk bijzondere films kan zien, goed kan eten en straks zelfs kan dansen met uitzicht over het IJ. Maar mijn Amsterdam-Noord is toch vooral de rust en de ruimte. Kom maar op met die drijvende boardwalk richting NDSM-terrein. Soms wil ik gewoon dwalen langs de oever.

Foto: Siebe Swart (www.siebeswart.nl)

Reacties


1 Comments on this post

  1. Jah …

    berta /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord