Eerste editie van Noordwaarts+ // 11 november

De noordelijke IJ-oevers van Amsterdam worden volgebouwd. Maar er blijven nog een paar authentieke plekken over, waarvan de voormalige scheepswerf van Verschure & Co. aan de Zamenhofstraat er een is. Tussen Vliegenbos, Vogeldorp, de “AKZO” en het IJ ligt een complex van loodsen waar zich sinds 1980 tientallen kunstenaars en creatieve bedrijven gevestigd hebben. De schepen lopen er niet langer van de helling, maar toch bruist het hier nog steeds van leven.

Elke twee jaar komen 2000 bezoekers een kijkje nemen tijdens de Open Dagen van Noordwaarts. Maar vanaf oktober 2012 start Noordwaarts+. Elke tweede zondag van de maand openen een wisselende groep van zo’n twintig kunstenaars en creatieve bedrijven hun deuren voor bezoekers die een informeel bezoek aan ateliers kunnen brengen waar gewerkt wordt. Dus geen statische tentoonstellingen, maar levendige ontmoetingen met de makers die vertellen over hun praktijk, workshops geven, presentaties houden en graag met je in gesprek gaan. Uitwisseling, inspiratie en transpiratie. Dichter bij de kunst en de maker kun je niet komen.

Noordwaarts +

Je ontmoet: schilders, beeldhouwers, grafici, keramisten, glaskunstenaars, fotografen, decor- en interieurontwerpers, staalbewerkers, kledingontwerpers, meubelstoffeerders, lampenkappenmakers, leerateliers en nog veel meer.

Binnenkort biedt ons sfeervolle terrein zelfs plaats aan een oude tram die als lunchroom dienst gaat doen. En om je winterse zondag compleet te maken kun je na je bezoek terecht in het unieke Museum de Noord voor een borrel.

  • meer informatie: www.creatief-noord.nl
  • Zamenhofstraat, hoek Ketjenweg
  • elke tweede zondag van de maand, de eerst volgende is 11 november
  • 13.00 tot 17.00 uur.
  • Bij aankomst krijg je een plattegrond met daarop de ateliers. Het terrein is bewegwijzerd.

Reacties


ilovenoord