Going out in style @ BSLMeerplein – Musashi Shushi

Op het buikslotermeerplein dineren? De chinees doet het altijd goed. Shoarma, gehaktbal of plofkipje gaat ook nog wel lukken.  Of je gaat voor sushi. En nee, dan hebben we het niet over de all-you-can eat variant, maar over echt krakend verse sushi die voor je oog wordt klaargemaakt. Sinds 1,5 maand is Musashi Shushi & Grill geopend, een date-waardig restaurant in hartje Noord. Afgelopen weekend ging ik in een chique jurkje dineren bij Musashi Sushi & Grill op het Buikslotermeerplein.

california salade met krabeitjes, krabstick & avocado …

Een open keuken, stijlvol ingericht en hartelijk personeel. En wat we geserveerd kregen… kunstwerkjes die je eigenlijk niet durft aan te raken. Een romige california salade met krabeitjes, krabstick & avocado, spicy tuna en een enorme Boston rol met gekookte garnaal. Voor het laatste heb ik mijn mond flink moeten oprekken, want volgens de chef was het toch wel de bedoeling om die in een keer in mijn mond te stoppen…en terecht!

lekker

En dan de spicy tuna… omdat ik deze keer de keus aan de chef liet heb ik mijn duurzame principes laten varen. My god, sensatie! En terwijl ik me net bedenk dat ik behoorlijk vol begin te raken serveert de chef nog Gyoza, 5 zachte vleespasteitjes in deeg. Ze lijken op Nepalese momo´s, maar zijn vele malen kruidiger en smaakvoller.  Nog voor ik mijn camera er bij heb gepakt zijn er al 3 verorberd. Oops!

De ouders van de 27-jarige mede eigenaar -en chef Shaimun Cheng hebben een klein Chinees-Oriëntaals restaurant op de Zeedijk. Kookkunsten werden hem met de paplepel ingegoten. Beide restaurants krijgen lovende eerste recensies op  iens.nl. Maar Cheng en partner Cheung krijgen wat ons betreft extra credits vanwege de locatie. Zelfs op zaterdagavond is het rustig op het plein. Heeft het winkelend publiek zich inmiddels thuis gekluisterd aan de buis met een matige kant-en-klare maaltijd?

Musashi Shushi en Grill pp het Buikslotermeerplein!

Voor een fantastisch en stijlvol diner (of lunch!) hoef je nu echt niet meer richting het IJ.  Wat een aanwinst! Wat ons betreft de moeite waard om ook je niet-Noorderlijke vrienden even iets verder mee te trekken dan die eerste paar 100 meter van de pont.  Voor de luieriken onder ons: Musashi levert je maal vanaf 15 euro ook thuis, en vanaf 20 euro kost je dat niets extra.

Reacties


ilovenoord