Italië in noord met Da Gustare op de werf // 1 december

Dat noord zo langzamerhand een soort culinair walhalla aan het worden is, dat is duidelijk, Nieuwe restaurantjes en eetplekken schieten als paddestoelen de grond uit. Afgelopen vrijdag proefden we onder andere de italiaanse wijnen en olijfolie van Il-Palazzo Vino E Olio, de wijnimporteur gelegen op de Nieuwendammerdijk, in ons eerste ilovenoord café.

Maar er komt nog meer Italië naar ons stadsdeel. Op 1 december verandert de ITW Loods (Internationale Theater Werkplaats) op de NDSM Werf in een vat van heerlijk eten, wijn, muziek, entertainment, tentoonstellingen, workshops en Italiaanse mode onder de noemer Da Gustare. Verschillende kleine producenten van  culinaire lekkernijen en design zullen aanwezig zijn om hun producten te laten zien, proeven en daarover te praten. Leuk! En tot 16 jaar gratis entree!

Kookworkshop

Antonella Barbella leert je de fijne kneepjes

Chef-kok Antonella Barbella serveert met haar brigade hapjes, pasta en porchetta (geroosterd varken op z’n abruzzese) direct uit de keuken. Gasten die de kneepjes van het vak van haar willen leren kunnen een schort aantrekken en deelnemen aan haar kookworkshop.

Thema-proeverijen

Kom je ook proeven?

De Italiaanse sommeliers Barbara Summa en Maurizio Silvestri zullen voor kleine groepen thema-proeverijen begeleiden, terwijl Hans en Sandra bij de Osteria Volante, of ‘Vliegende proeflokaal’ prachtige wijnen per glas serveren.

De Spaghettiflat kijken en Napolitaanse liedjes luisteren

Film 'de Spaghettiflat', een portret van Italiaanse gastarbeiders werkzaam bij de ADM.

Met Napolitana worden de meest geliefde Napolitaanse liedjes vertolkt door de groep Opera Viva onder leiding van mezzo-sopraan Carla Regina, die ook de knallende mee-zing finale organiseert. XRayVision verzorgt in samenwerking met Italia.nl een visuele invulling op het evenement. Daarnaast is er een foto-tentoonstelling van Daniela Tasca, 1001 Italianen en wordt haar documentaire De Spaghettiflat vertoond. Bar-lady Cinzia Maineri verzorgt de Mixin’ n’ Shakin’ Bar waar ook Menabrea-bier en alcoholvrij dranken worden geserveerd (zoals Chinotto en cedrata Tassoni).

Voetjes van de vloer met The Wine Set van DJ Agnes Roda

you know?

Intussen zal DJ Agnese Roda het evenement muzikaal ondersteunen. Vanaf 21.00 uur zal het evenement veranderen in een dansfeest. Mode en werken van Italiaanse kunstenaars en fotografen in Amsterdam kunnen bewonderd worden. Ook is er een atelier voor de kleintjes tussen 16.00 en 18.00 uur met verhalenvertellers en creatieve- en kookworkshops. En dan is er nog de Lounge Enotria als reis- en Boekcafè.

… veel te veel dus!

  • Bekijk het hele programma op dagustare.com, en reserveer snel je kaarten, want VOL=VOL
  • Tickets in de voorverkoop zijn € 22,50 (strippenkaart systeem) inclusief diverse Italiaanse hapjes, 2 drankjes naar keuze en een workshop ravioli maken.
  • Voor kinderen tot 16 jaar is de toegang gratis en ze krijgen van 16 tot 18 uur een pizza workshop en entertainment met professionele verteller.

Reacties


ilovenoord