Leipe FIT, ouwe!

Hockey en Amsterdam-Noord. Ik weet niet wat de gemiddelde ilovenoordMan of -Vrouw van deze combinatie vindt? Eerlijk gezegd zie ik er niet direct een ‘winners – combi’ in à la Amsterdam-Zuid + Hockey. Dat verdieping, ervaring en een open geest goddank altijd weer nieuwe inzichten opleveren, bewijst het feit dat ik ondertussen zelf een superblij hockeykind heb en een enthousiaste hockeymoeder ben geworden. Gewoon. Op m’n Jalattes. En zonder hete aardappel.

Dus dat ten eerste. Hockey is helemaal top en van je ‘hoe leuk is dat’. Sport, buitensport, teamsport, en bovendien is A.M.H.C. FIT een waanzinnig goed georganiseerde, gezellige hockeyclub, vol enthousiaste vrijwilligers. Ik vergeet bijna allerbelangrijkste: FIT is in Noord. En daar zit misschien ook wel de kern van het succes. Er hangt een Amsterdam Noord-se sfeer. Geen gedonder met overdreven be- en ongeschreven regels. De koffie komt uit de Bravilor, is daardoor ook betaalbaar en er staan geen betaalde studenten achter de bar. Hop, alle ouders moeten meewerken om de club draaiende te houden.

FIT Kantine. Ontwerp: Elffers Van der Veen architecten

En gewoon alleen maar draaiende houden vindt men bij FIT niet voldoende. De in 1938 opgerichte hockeyclub wil meer betekenen, vooral in Noord, buiten het eigen bitje om. De sponsorcommissie van FIT is aan de slag gegaan met het op poten zetten van een plan, om een bredere rol te gaan spelen binnen de driehoek Sport – Noord – Gezondheid. FIT zoekt samenwerking met zowel ondernemers als organisaties of personen die iets en liefst nog méér voor elkaar kunnen betekenen.

Kinderen van Kids Aktief op de FIT accommodatie

Een geslaagd voorbeeld is de huidige samenwerking met Kids Aktief. Zij verzorgen sportieve naschoolse opvang, op de velden en in de kantine van FIT. Zodoende worden deze ook overdag gebruikt. En! Er komen kinderen in aanraking met sport en hockey, die zonder een dergelijke organisatie, anders nooit in aanraking waren gekomen hiermee.

En toch is dit nog niet voldoende. FIT roept op. Neem contact op met onze enige echte Noordse Hockeyclub en deel je plannen en ideeën voor samenwerking, sponsoring of… ? Mail naar: sponsor@amhc-fit.nl

Reacties


2 Comments on this post

  1. Suzanne,
    wat een leuk verhaal! Jammer dat we nog geen 3e veld hebben om al die jongens en meisjes die dolgraag bij ons willen hockeyen op te kunnen vangen. Maar dat moet goedkomen.

    Jeroen /
  2. Zoals altijd heel leuk

    ida /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord