Licht op het IJ // 23 nov t/m 23 dec

“Licht op het IJ” is een initiatief van vijf lichtkunstenaars die van het IJ een nieuwe, internationaal gewaardeerde, uitgaansplek in Amsterdam willen maken. Naast het Museumplein en de Dam kan het IJ een “waterplein” worden, waar het langs de oevers goed toeven is.

Vijf lichtkunstenaars werkten dit idee uit in het kader van “Licht op het IJ”. De ontwerpen worden getoond in het Muziekgebouw aan ’t IJ van 23 november tot 23 december met een tentoonstelling, een korte film, een boek en twee uitgevoerde kunstwerken.

Visualisatie van Henk van der Geest

Ook is er op de vijf zaterdagen een debat- film- en muziek programma in de Kleine Zaal over o.a. de historie van het IJ, inrichting van het IJ en de kunst rond het IJ. Speciaal voor de tentoonstellingsmaand zijn vele panden rondom het IJ feestelijk verlicht. Op vrijdag- en zaterdagavonden vaart de IJ-hopper vanaf het Muziekgebouw langs deze en andere bijzondere plekken langs het IJ.

Reacties


ilovenoord