Mijn Pllek

Op een druilerige herfstavond beland ik samen met een dierbare vriendin op het NDSM-terrein. We laten ons niet tegenhouden door wind en regen; vanavond willen we de nieuwe dakopbouw van Pllek zien. Binnen is de prachtige open ruimte spaarzaam verlicht met kaarsen en een enkele lamp. De grote glazen wand biedt een adembenemend uitzicht op de lichtjes van de stad, die weerspiegelen in de golven van het IJ. De ravioli van de bescheiden kaart smaakt uitstekend, de witte huiswijn nog iets beter. We proosten op het leven en de liefde en staren vanaf het balkon in het schitterende duister. Het enige wat nog ontbreekt is een open haard waar je rond middernacht nog een glas cognac drinkt, maar die haard komt er, verzekert de eigenaar ons. Ik heb mijn Pllek gevonden.

Zaterdag 10 november viert Pllek dat het dak erop zit. Vanaf 15.00 uur kun je gratis workshops yoga en tai chi volgen en om 17.00 uur meedoen aan de zonsondergang meditatie. Verder is er een uitgebreid muziekprogramma met singer-songwriters Celine Cairo & Quentin Rogers (15.00 uur), poetry & sax met Poetry Pusher en Danae Stad (19.00 uur), Rinky Kinky (21.00 uur) en Funky DJ David Beukers(22.00 uur). Om 21.00 uur kun je voor 19.50 euro een driegangendiner eten. Reserveren: dakerop@pllek.nl

Reacties


ilovenoord