MushroomTrees en Sint-Maarten in het Noorderpark // 11 november

Zondag 11 november vertelt en zingt Jeannine Valeriano over de legende Sint Maarten. Hierbij zorgt DASH! voor funky begeleiding. DASH! is een avant-garde band onder leiding van saxofonist en componist Maarten Ornstein. Geïnspireerd door het optreden kun je een Sint Maarten lampion maken. Geen cliché ding, maar een levende theaterlampion waar je hand in kan, bedacht door Sylvia Fennis, kunstenares uit Noord.

MushroomTrees

Ook staan er MushroomTrees in het park: een paddenstoelenkwekerij op afval uit de stad, gemaakt door Farming the City en leerlingen van het Hyperion College. Je kunt paddenstoelen plukken en proeven en Portobella komt paddenstoelen verkopen. Kraanspoor Brewing laat zien hoe je bier brouwt van paddenstoelen. Honger gekregen van de frisse buitenlucht? Op het vuur kleuren de marshmallows langzaam bruin en wordt er hartverwarmende pompoensoep bereid.

MushroomTree

In een ecosysteem zijn paddenstoelen de opruimers van organisch afval. In het project MushroomTrees worden paddenstoelen gekweekt op schoon afval uit de stad: koffiedik, karton en papier. Vier weken lang werd samen met leerlingen van het Hyperion Lyceum in Amsterdam-Noord aan de MushroomTrees gewerkt.

De serie ‘Vuur’

Vuurketel

De serie ‘Vuur’ loopt t/m eind november. Een vuurmeester bewaakt de vlammen, elke week gaat de vlam in de pan en zijn er gloeiende activiteiten voor kinderen. Op het podium staan in november poppentheater Irene Laros met de voorstelling ‘Vuurvogel’ en eindpresentaties van twee muzikale projecten voor kinderen en jongeren.

  • 16.00 uur: Sint Maarten door DASH!
  • 14.00 – 16.00 uur: Lampionnen maken, pompoensoep en marshmallows eten
  • 14.00 – 17.00 uur: MushroomTrees

Reacties


ilovenoord