Noord verbonden onder het IJ

Trappelend van ongeduld en van de zenuwen stonden we samen (Elien en ondergetekende) met Sander Groet (Air/ Overhoekstoren), Floor van de Noorderparkkamer en Daan van HotMamaHot onder het IJ te wachten. Het leek wel uren te duren. Met ons “veiligheidshesje” aan, de helm op en dikke boots turend naar vooral heel veel beton. Achter ons een groep werkers en de spanning was af te lezen aan elk gezicht. Voor ons de enorme loodzware deur die het sluitstuk is tussen de Hilly en Wendy tunnelbuizen van de Noord-Zuidlijn.

Opeens zwaait de deur open en worden we verblind door flitslicht van fotografen. Noord is verbonden met de stad, en wel ondergronds! Een historisch moment voor alle Amsterdammers. Veel foto’s hebben we daarna zelf niet meer kunnen maken. Maar hieronder een kleine impressie en check de tv en de kranten komende tijd. Er zullen prachtige beelden te zien zijn!

foto ANP – Elien van Riet van ilovenoord en wethouder Eric Wiebes

In de lente komt er een groot evenement en mogen alle Amsterdammers door de tunnel lopen en genieten van deze super-aorta!

in dicht mist lopen we naar de ingang van het station Overhoeks (dat er dus niet komt)

snel even een tweet eruit sturen

een badge hadden we dus niet nodig

stukje van station Overhoeks

Station Noord komt er!

in de tunnelbak zit nog wat water … en er drijven woorden!

Station Noorderpark

mission accomplished!

Reacties


1 Comments on this post

  1. woooooohoooooooooo

    Esta Goossens /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord