Opening Vrouwenbazaar // 29 november

Op donderdag 29 november wordt de nieuwe vaste locatie van het ontmoetings- en ondernemerscentrum de Vrouwenbazaar door wethouders Jesse Bos en Kees Diepeveen feestelijk geopend om 17.00u aan de Heimansweg 33 in Volewijk. Onder de energieke leiding van voorzitter Samar Shalaan is er een inspirerend programma samengesteld met creatieve workshops, markt, eten, drinken, live muziek en dans. Ook mannen zijn welkom!

Van 15.00 tot 22.00 is iedereen welkom voor doorlopende workshops, muziek en dans, eten en drinken, en een markt met originele Sinterklaascadeautjes. Na het officiële openingsmoment om 17.00 uur, is er een presentatie van vier vrouwelijke ondernemers en van de wekelijkse activiteiten van het centrum.

Opening De Vrouwenbazaar

De Vrouwenbazaar faciliteert, ondersteunt en begeleidt vrouwen die zelfstandig ondernemer willen worden. Ook worden initiatieven gestimuleerd die gericht zijn op een actieve, interculturele samenleving en cultuuruitwisseling in de buurt.

De afgelopen drie jaar heeft de Vrouwenbazaar een maandelijkse markt georganiseerd. Het afgelopen jaar bemanden de vrouwen tijdelijke winkels in het ‘NoordPlaza’ te Nieuwendam. Met het openen van de vaste locatie in de van der Pekbuurt gaan de onderneemsters en vrijwilligers van de Vrouwenbazaar wekelijkse ontmoetingsactiviteiten, evenementen en workshops organiseren om een actieve bijdrage te leveren aan de sociale cohesie en de leefbaarheid van de buurt.

Tijdens het festival Wintersbinnen werkt de Vrouwenbazaar mee aan een speciaal theaterprogramma onder leiding van theatermaakster Sanja Mitrovic.

Reacties


ilovenoord