Rhizomatic start Repair Café in Amsterdam-Noord

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? 
Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Weggooien? Mooi niet!

In de nieuwe kunstprojectruimte van Rhizomatic, aan de Bussumstraat 58 in Nieuwendam-Noord, vlakbij het Waterlandplein, draait het vanaf 17 november 2012 iedere zaterdag allemaal om repareren. Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen welkom. Diverse vaklieden helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Elektrospullen, broodroosters, lampjes, meubel, speelgoed of servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie.

Door repareren te promoten, wil stichting Rhizomatic bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Daniel Zimmer: “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.”

kan je deze even maken? - beeld via website Repair Café

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Daniel Zimmer: “Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt.” En repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen. Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert.

  • Repair Café bij Rhizomatic
  • Gratis. Iedere zaterdag, 11.00 – 15.00 uur
  • Bussumstraat 58, vlakbij het Waterlandplein
  • www.repaircafe.nl

Reacties


1 Comments on this post

  1. Geweldig idee,dat inspireert en brengt voor een hoop mensen andere ideen en misschien gewoontes omhoog.Terwijl veel oude spullen in wezen misschien kwalitatief ook iets beter uitgevoerd zijn,al gehoord van een typewriter die smelt in de zon?Of een fietswiel die by een stoeprandje al rete krom is,een auto die je als gewoon mens moet gaan resetten ipv repareren wat meestal niet eens aan de beurt zou komen,een waterkoker die zodra hy leeg is maar even doorbrand ipv afslaan,een kijkbuis die op standby zoveel stroom verbruikt als een gloeilamp of in geval van 12 volt by standby gewoon eventjes doorbrand als je de draad omdraaid

    Rob /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord