Sinterklaas in Noord met 500 pieten // 24 en 25 november

Nu zaterdag 24 november is het zover! Sinterklaas en zijn Pieten komen dan over het IJ naar Amsterdam-Noord. Een spektakel met muziek, pepernoten, marsepein en praalwagens. Een dagje later op zondag de 25e is het Grootste Zwarte Pieten Concours van Nederland op het Buikslotermeerplein. Meer dan 500 pieten zullen muziek maken, met pepernoten strooien en strijden om de titel van beste pietenband.

Zaterdag 24 november: Intocht bij Tolhuispont vanaf 12:00 uur

Wachten op de Sint

Het belooft weer een spektakel te worden. Sint Nicolaas komt om ongeveer 12.00 uur aan in Amsterdam-Noord bij de Tolhuispont. Daarna vertrekt de optocht. Bij het Stadsdeelhuis wordt hij weer welkom geheten, waarna hij bezoeken brengt aan het Boven IJ Ziekenhuis, Wooncentrum De Die,Wooncentrum EDD, De Luifel en Buurtcentrum de Meeuw. In Buurtcentrum de Meeuw is om 15.00 uur een theatervoorstelling voor de kinderen.

De intocht van Sinterklaas gaat vanaf de pont (Buiksloterweg) via de Van der Pekstraat – Hagendoornweg – Kraaienplein – Sperwerlaan – Spreeuwenpark – Meeuwenlaan – Waddenweg – Buikslotermeerplein

Zondag 25 november: Grootste Zwarte Pieten Concours van Nederland

Grootste Zwarte Pieten Concours van Nederland

Naast veel muziek-Pieten zullen er ook strooi-Pieten en fiets-Pieten het winkelcentrum onveilig maken!

Zeker tien Pietenbands strooien hun muzikale noten door het hele winkelcentrum. Vanaf 12:00 uur zullen deze bands door het winkelgebied spelen. De bands worden op drie plaatsen door een vakkundige jury beoordeeld op muzikaliteit en daarnaast op hun verschijning en omgang met publiek. Tijdens de finale om ongeveer 16:00 uur wordt de grootste Zwarte Pietenband ter wereld geformeerd die voor Sinterklaas een mooi Sinterklaaslied ten gehore zal brengen. Ook zal de Sint de prijzen overhandigen aan de beste/mooiste/leukste Pietenband.

Reacties


ilovenoord