"Slechts acht keerden terug" // 70 jaar geleden HOLLANDIA-KATTENBURG

Mevrouw Holleman wiens vader en moeder bij HOLLANDIA-KATTENBURG werkte bracht vandaag in Museum de Noord deze krant. We delen het met jullie, en al het verdriet van overlevenden en familie-leden. Zondag is het precies 70 jaar geleden, de herdenking is op maandag de 12e.


Op maandag 12 november is de herdenking van de Joodse Hollandia Kattenburg bij het monument op het IJplein.

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat 367 Joodse medewerkers van Hollandia Kattenburg op brute wijze door de bezetter werden gearresteerd. De inval wordt jaarlijks bij het Hollandia Kattenburg monument op het IJplein in Noord herdacht. De schrijver Max Pam zal de herdenkingstoespraak houden.

De Leerlingen van groep 7 van de IJpleinschool die het monument adopteerden, zullen de herdenking bijwonen.
Het vertrek is om 15.45 uur vanuit gebouw de Valk
Meeuwenlaan 10, 1021 HR Amsterdam-Noord.

Aankomst is ongeveer 16.00 uur bij het Hollandia Kattenburg monument op het IJplein.

Reacties


ilovenoord