Wat zijn we trots op Mama Noord!

Het afgelopen jaar kon je de mama’s (en ja, ook papa’s!) van Mama Noord al op verschillende plaatsen vinden. Elke maand  Mama Café in Café de Pont, en Geboorteverhalen en de Mamaspot in de Noorderparkkamer en Noorderparkbar.

Huiskamercafé in de Tolhuistuin
En Mama Noord gaat verder! Met een huiskamercafé in de vorm van een Trust: een buurtonderneming die wordt gedragen en ontwikkeld door de buurt, die een ontmoetingsplek wordt voor ouders van jonge kinderen.

Daarom organiseerde ze zondag 25 november in de Tolhuistuin een Pilotcafé: een middag waar alle ouders konden meedenken over de mogelijkheden van dit nieuwe huiskamercafé. Zo’n veertig ouders en vijftien kinderen namen deel aan workshops en activiteiten, en bedachten samen hoe ze invulling willen geven aan het Mama Noord Huiskamercafé.

Meteen veel te doen
Tijdens workshops werd gekeken wat de behoeftes waren, en wat voor talent er al in huis is. Ebo van Hotmamahot tekende alles wat hij hoorde, met als resultaat een bonte verzameling van ideeën op papier. T. Martinus schreef een  snelgedicht genaamd ‘Gebundelde Stemmen’. Er was voor iedereen lekker eten, en in een speciale photobooth kon je foto’s maken van jezelf met allerlei attributen. Peuters gingen dansen met de Baby Sensory, oudere kinderen maakten een kunstwerk van tuinmaterialen.

Word vervolgd
De uitkomst van deze geslaagde middag is dat er niet alleen heel veel behoefte is aan een fijne plek voor ouders, maar dat er ook heel veel mensen geweldige plannen en ideeën hebben. Én dat er veel mensen klaar staan om de handen uit de mouwen te steken.  Dus word snel vervolgd!

Meedenken?
Een Trust is een buurtbedrijf, de bedoeling is dat iedereen die zich betrokken voelt (niet alleen ouders, maar ook opa’s oma’s, gaastouders en de gezellige buurman of buurvrouw) meedenkt en meehelpt, om zo gezamenlijk het bedrijf te runnen. Dus heb je een fantastisch plan? Wil je helpen? Volgende keer langskomen, of gewoon graag op de hoogte blijven? Dan kun je Mama Noord volgen op Facebook en Twitter.

Wat gebeurt er als
krachten gebundeld worden
en ouders de tuin in geleid worden
in plaats van er omheen?
Dan krijgen kinderen hun
eigen speelruimte
en ouders, vaders en moeders
en tantes en ooms
de laarzen aangereikt
waarmee waterplassen
meren van verwondering worden,
stappen op grintpaden
ontdekkingsreizen van mogelijkheden.

(Stukje uit Gebundelde stemmen van T Martinus)

// ingezonden door @Debuski (Esther Stoelinga)

Reacties


ilovenoord