Boxpark op de NDSM Werf, Pop-up Mall in Amsterdam-Noord

Noord mag zich verheugen op een nieuw fenomeen: het pop-up winkelcentrum Boxpark dat zich in de zomer van 2013 vestigt  op de NDSM-werf. In de enorme Lasloods worden onder het 30 meter hoge dak 120 containers geplaatst waar zelfbewuste merken zich presenteren aan het publiek. Afgelopen woensdag 28 november, was de officiële presentatie in de IJkantine door Roger Wade (oprichter van London Boxpark):

“Het wordt geen regulier winkelcentrum, maar een tijdelijk, alternatieve verblijfsplek waar fashion- en lifestylemerken, galleries, theater, pop-up bioscopen en cafés samenkomen. Met Boxpark creëren we de ultieme mix van retail en entertainment.”

Boxpark in de Lasloods … nog even geduld aub

Boxpark wordt gezien als een revolutie op retailgebied met een creatief platform waar DJ’s, live muziek, kunst, productlanceringen, film, dans en actiesporten plaats vinden. Boxpark lanceerde ‘s werelds eerste ‘pop-up mall’ in Londen december vorig jaar en is inmiddels een hit in Engeland.

Binnen en Buiten

pop-up stores en meer …

Door Boxpark in de Lasloods op NDSM te plaatsen kunnen het hele jaar door binnen en ‘buiten’ activiteiten georganiseerd worden. “Buiten moet je ruim zien”, stelt  Nienke Hopman – creative manager bij Biesterbos, ontwikkelaar van de NDSMwerf namens Mediawharf bv. “Het enorme terrein naast de Lasloods wordt ook ingepland. Dat kan voor een alternatieve markt, een skate-event of een optreden zijn.”

Het Nederlandse equivalent moet nog verder uitgewerkt worden. Veel deelnemers in Londen zullen ook naar Amsterdam meegaan. Er zullen echter ook trendsettende Nederlandse bedrijven en lokale ondernemers uit Noord en de naaste omgeving gestimuleerd worden een uithangbord van hun merk in Boxpark NDSM te openen.

door: Bas Nadorp

Reacties


ilovenoord