Gratis dansvoorstelling ICK voor Noord // 17 en 18 december

Het International Choreographic Arts Centre (ICK) verhuist naar Amsterdam-Noord. Het dansgezelschap, dat zich vanaf januari het nieuwe stadsgezelschap van Amsterdam mag noemen, vestigt zich in De Overkant, de voormalige fabriekshallen van Stork aan het IJ…..

Om dit te vieren nodigen ICK en Stadsdeel Noord bewoners van Noord uit om gratis te komen kijken naar de moderne dansvoorstelling ROCCO. De voorstelling speelt zich af in een boksring, het publiek zit er aan tafels omheen, het is de ambiance van een nachtclub. In ROCCO worden dansers boksers en boksers worden dansers. ROCCO is geïnspireerd op Luchino Visconti’s film Rocco e i suoi fratelli. De film gaat over de relatie tussen boksende broers Simone en Rocco Parondi (Alain Delon en Renato Salvatori) op het moment dat de prostituee Nadia (Annie Girardot) in hun leven verschijnt. Voor de dansvoorstelling ROCCO onderzochten de choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten de overeenkomsten in mentale voorbereiding en beweging tussen boksers en dansers. Trainingen met een Italiaanse boksleraar vormden hiervoor de basis.

ROCCO is tijdens de Nederlandse Dansdagen uitgeroepen tot de ‘meest indrukwekkende dansproductie’ van 2012.

De twee dansvoorstellingen vinden plaats op 17 en 18 december in De Overkant. Per voorstelling is plaats voor 100 mensen. Toegang is gratis, maar je moet je wel aanmelden via ickamsterdam.com (Klik op AANMELDEN AMSTERDAM NOORD SPECIALE EDITIE). De bevestigingsmail is je bewijs van toegang. Aanvangstijd: 20.30 uur Boorstraat 1, 1021 JZ Amsterdam

Reacties


ilovenoord