Kinderprogramma bij Oskar Fischinger in EYE

Van 16 december 2012 t/m 17 maart 2013 presenteert EYE in samenwerking met het Center for Visual Music in Los Angeles een grote tentoonstelling over het werk van Oskar Fischinger (1900-1967), pionier van de animatiefilm en abstracte cinema. De Duits-Amerikaanse avant-gardefilmer, die ook gewerkt heeft voor Disney, maakte korte films die van grote invloed zijn geweest op de ontwikkeling van de animatiefilm en nog steeds een inspiratiebron zijn voor kunstenaars en makers van videoclips en computergraphics.

Speciaal voor kinderen

De tentoonstelling leent zich goed voor een bezoek met kinderen (gratis t/m 11 jaar). In aansluiting op de tentoonstelling presenteert EYE een game-installatie waarin geometrische figuren de hoofdrol spelen. Ook zijn er op diverse dagen en animatieworkshops voor kinderen (6 t/m 12 jaar) die met hun ouders EYE bezoeken. De workshop is op doordeweekse dagen tevens beschikbaar voor schoolgroepen van het primair onderwijs (groep 5 t/m 8).

Game-installatie Abstractimation

Gedurende de tentoonstelling presenteert EYE de driedelige installatie Abstractimation waarin beweging door een abstracte wereld centraal staat. Helemaal in de sfeer van de tentoonstelling racen bezoekers in de game Proun tegen elkaar in een wereld van vormen en kleuren. Naast de gamemonitor, in dezelfde installatie, zijn twee films uit de EYE-collectie te zien waarin beweging door een abstracte ruimte ook centraal staat: Space Modulation (Bart Vegter, Nederland 1994) en Chase (Adriaan Lokman, Nederland 2012). Liefhebbers van actiefilms herkennen in de driehoeken van Chase spectaculaire scenes uit bekende Hollywoodklassiekers! Roepen de  vormpjes in een spannende achtervolging hetzelfde gevoel op als de helden van het witte doek…?

Workshops

In de stop-motion animatieworkshop voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en schoolgroepen van het primair onderwijs (groep 5 t/m 8) ga je aan de slag met geometrische figuren en maak je zelf een animatiefilm! Voorafgaand aan de workshop bezoek je onder begeleiding de tentoonstelling. Vervolgens laat je behulp van een lichtbak en een computerprogramma de figuren tot leven komen.

Kinderen: individueel bezoek

Voor: kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Data: 16 december 2012, 2 en 6 januari, 3 februari en 3 maart 2013.

Duur: 1,5 uur

Prijs: €10,-

Meer informatie over de workshop voor kinderen is te vinden op www.eyefilm.nl/kinderprogramma

Schoolgroepen

Voor: groep 5 t/m 8, primair onderwijs.

Data: 7 januari t/m 15 maart 2013

Duur: 2 uur

Meer informatie over de workshop voor schoolgroepen is te vinden op www.eyefilm.nl/educatie

credit photos – first one (c) Fischinger Trust, second one is (c) Center for Visual Musil

Reacties


1 Comments on this post

  1. Please credit photos – first one (c) Fischinger Trust, second one is (c) Center for Visual Music, thank you

    CVM /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord