NDSM Energie – Opgewekt aan het IJ // 12-12-2012

In 2012 is NDSM Energie gestart. NDSM Energie is een coöperatieve vereniging met als doelstelling de NDSM-werf duurzamer maken. Tot de NDSM-werf hoort ook het Cornelis Douwes terrein. Alle 400+ ondernemers op de werf kunnen zich bij NDSM Energie aansluiten. Het doel is vierledig.

Ten eerste willen we de energie die we verbruiken op de werf zelf opwekken. Ten tweede willen we duurzaamheid promoten door middel van een onderlinge dialoog. Ten derde willen wij beter groen inkopen met alle ondernemers tezamen. En tenslotte willen we een ‘slimme toekomst’ mogelijk maken op de werf door te pionieren. Als concreet eerste doel gaan we met windmolens zelf de elektriciteit opwekken die we gezamenlijk verbruiken.

NDSM Energie heeft al een zogenaamde ‘Green Deal’ gekregen van de overheid. Daarnaast heeft NDSM Energie een positie bij Stadsdeel Noord om als eerst windmolens te mogen exploiteren samen met haar partner Onze Energie. En Noord loopt voorop als het om wind gaat.

Op woensdag 12-12-2012 is de officiële lancering van NDSM Energie. Locatie Nieuw Dakota, Ms van Riemsdijkweg 41b, Amsterdam (bij de pont op de NDSM-werf) van 16:00 tot 18:00 uur

 

Reacties


ilovenoord