Wodkakunst en kringlooppoëzie // 12 t/m 15 en 19 t/m 21 december

Vanuit onze plaatselijke kringloopwinkel De Lokatie (Distelweg 85) dompelt Theatergroep De Warme Winkel zich onder in de illegale kunstscene van Moskou in de jaren ‘70 en ’80 van de vorige eeuw. In klamme keldertjes en doorrookte keukentjes kwamen schrijvers, dichters, schilders en ander uitschot bijeen om hun werk te tonen, iets voor te dragen, om te discussiëren, maar vooral ook om ongelofelijk veel te zuipen.

De kans op publicatie in eigen land was nihil en alleen heel ver weg gloorde de hoop op een uitgave in het buitenland. De censuur was de grote vijand, maar tevens de bestaansreden van deze subcultuur en tijdens de perestrojka is zij dan ook samen met haar werken van de aardbodem verdwenen.

Jandergrouwnd

Met Jandergrouwnd doet De Warme Winkel niet alleen een poging om deze verlepte talenten aan de vergetelheid te onttrekken, maar stelt zij zich ook de vraag wat voor waarde kunst heeft als ze haar toeschouwers niet kan bereiken. Tijdens de voorstelling wordt het publiek meegenomen in de zoektocht naar het onderwerp. In een speelse, geestige, maar ook zware strijd tracht De Warme Winkel de essentie en schoonheid daarvan onder het voetlicht te brengen.

De setting van een plaatselijke kringloopwinkel past naadloos bij het karakter van de nieuwe voorstelling Jandergrouwnd. Met de spullen uit de kringloop stellen de spelers ter plekke hun kostuums samen. De voorstelling wordt aangekleed met gezichtsbruiners, schemerlampen, tl-buizen of wat verder toevallig wordt aangetroffen. De winkel is voor en na de voorstelling gewoon geopend en u kunt dus ook een decorstuk kopen.

Voor meer informatie kijk op www.dewarmewinkel.nl en voor kaarten op www.theaterfrascati.nl

Reacties


ilovenoord