Django Unchained van Taratino in EYE. Win 1 van de 5 duo-tickets!

Geheel in stijl is ‘de nieuwe Tarantino’ een hommage geworden aan het in de jaren zestig mythische spaghettiwesternpersonage ‘Django’, getormenteerde antiheld en ruige wreker in één. En te zien in EYE!  Wil je kans maken op twee kaartjes om deze film te gaan bekijken samen met iemand?

“I like the way you die, boy.”

Dan hebben een simpele vraag voor je:

Hoeveel minuten duurt de nieuwe blockbuster van Tarantino?
Stuur een mail naar info (at) ilovenoord.nl o.v.v “Django Unchained”, je oplossing en je naam!

In Django Unchained is Django – gespeeld door Jamie Foxx – slaaf op een plantage in de zuidelijke staat Mississippi. Twee jaar voordat de Amerikaanse Burgeroorlog uitbreekt wordt Django vrijgekocht door Dr. King Schultz (Christoph Waltz), een premiejager met een obscuur verleden als Duitse tandarts. De Brittle Brothers, op wier hoofden Schultz jacht maakt, zijn voor het laatst gezien door Django – hij moet Schulz op het spoor zetten. De bevrijde slaaf heeft echter maar een ding aan zijn hoofd: zijn vrouw Broomhilda terugvinden, die in handen is gevallen van de meedogenloze plantagehouder Calvin Candie (Leonardo Di Caprio).

Wraak is het motief, excessief, verlossend geweld het thema in deze variant op Corbucci’s beroemde spaghettiwesterns, waarin het wilde Westen wordt afgeschilderd als een amorele plek waar alleen het recht van de sterkste geldt.

Genomineerd voor vijf Oscars:  Beste Film, Beste Bijrol (Christoph Waltz), Beste Originele Scenario, Geluid Editing, Cinematografie

Tarantino Unchained is dagelijks te zien in EYE … voor de volledige agenda klik hier

Reacties


ilovenoord