Een wellnesscomplex in Noord?

Lieve Bus,

WIST JE DAT we in Noord een heus Wellnesscomplex krijgen?!  Met sauna, hamam, zomer- en wintertuin, bijbehorende horeca, hotel en parkeervoorziening?! In de oksel tussen de Nieuwe Leeuwarderweg en de ring A10. Daar word ik nou heel blij van. Eindelijk iets wat niet aan de IJ-oevers wordt gerealiseerd, maar diep in Noord. Eindelijke een plek waar je niet met bier en nootjes ontspant, maar met zweten, zwemmen, zonnen en jus d’orange. Ik sprak op de Nieuwjaarsborrel van het Stadsdeel (waar was je!?) met o.a. Cees Eenhoorn en die vertelde me dat het de oude waterzuiveringsinstallatie betreft. Hoe tof is dat? Afgedankte ‘gebouwen’ hergebruiken door er nieuw leven in te blazen.  Ik wil graag de opening verzorgen met Robbie Pot in een badjas en op slippers. Zie je het al voor je? Ik wel. In alle kranten en weblogs.
Over promotie gesproken, weet jij eigenlijk hoe het met die Paperdome uit Leidsche Rijn staat? Die werd toch enige tijd geleden met veel tamtam naar Noord verhuisd? En nu ligt het arme ding ergens in een zak verstopt in Noord he-le-maal niets te doen. Zullen we een symbolisch bod doen van 1 euro? Genoeg kunstenaars in ons stadsdeel die daar wat leuks mee kunnen doen.

Aan ruimte ook geen gebrek. Als ik uit mijn raam kijk, zie ik een prachtig natuurgebied ontstaan tussen de Van der Pekstraat en Overhoeks ontstaan. Ze zeggen ‘vervuild’, maar daar trekken al die trekvogels en hun eitjes zich geen moer van aan.

En als dat papieren theater bolletje niet haalbaar is, kom ik terug bij mijn allereerste idee: laat een shovel een stuk grond egaal maken in de vorm van een ovaal, liefst 400m lang met een binnenterrein. Gras of gravel erop en je kunt daar sporten (hardlopen, kogelstoten en nog 20 andere Olympische sporten voor scholen, buurt en groot Noord) en in de winter troef je Noord-Laren af door er de eerste marathon op natuurijs te houden. Op het binnenterrein het schaatsbaantje voor de kleintjes en je hergebruikt het oude braakliggende Shell-terrein op een mooie, sportieve en nuttige manier. Wanneer is de inspraakavond?

Tot slot, de schaatskoorts bereikt dit weekend zijn hoogtepunt, overal ontstaan baantjes en bevroren vijvertjes in Noord om lekker te zwieren en om koek-en-zopie te versieren. Zie ik je op de I Love Noord schaatsbaan achter de parochie?

Liefs, Bas

Lieve Bas,

Ja sorry, ik was niet bij de nieuwjaarsreceptie in het Stadsdeelkantoor. Ik was nog aan het bekomen van mijn Belgische avonturen en ik was natuurlijk vooral bang dat ik onder invloed van veel te veel bubbels alle Noordse staatsgeheimen en mijn smetteloze reputatie te grabbel zou gooien.
Mijn gebeden worden verhoord! Een hammam! “In de oksel van de Nieuwe Leeuwarderweg” klinkt wel een beetje viezig. Alsof de doucheputjes er altijd verstopt zitten met haar. Maar ook ik ben blij dat die nieuwe wellness lekker goed verstopt in deep down Noord komt. Zullen we het dan heel stil houden, zodat niet meteen alle bezoekers van de sauna in Den Ilp onze badderpret luidruchtig komen bederven? Doen we gewoon net of we daar een beetje water staan te zuiveren, goed? Ik zet mijn slippers vast klaar.

Ik bied zelfs wel twee euro voor die Paperdome. Ik denk dat Sophie Walraven die best even prachtig wil beschilderen, trouwens. Ik zal het haar eens vragen. Dan heb je een prachtig uitzicht als je ‘m midden in die toekomstige draafbaan in je achtertuin zet: een enorm superkunstwerk en Buski die er rondjes omheen rent! En zo’n Paperdome is vast niet zo fantastisch isolerend, dus kan je in de winter een overdekte natuurijsbaan maken. Dat is fijn, dan kan ik daar relatief ongezien wat rondjes krabbelen en drieduizend keer op m’n gezicht gaan voor ik me op het ijs waag waar iedereen me kan zien. Je denkt toch zeker niet dat ik koek en zopie durf te halen bij de Ilovenoorders bij de Parochie als ik zestien keer in vol zicht op mijn gat ga, hè?

Ik ben trouwens tegen een inspraakavond. Wan dan volgen er nog zes inspraakavonden, en dan volgen er vergaderingen en tegenpartijen en dan duurt het allemaal eindeloos en eindigen we met een tweedehands circustent en een hondenuitlaatveldje. Ik stel voor dat we het gewoon doen. Guerrilla-acties zijn reuze hip en een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid hoort bij Noord en daar kan Pop Rost vast wel om lachen. Dus, bel jij even een bulldozer? Dan kom ik met een megafoon naar je achtertuin, en dan regelen we het even.

Bind ik nu even twee tennisrackets onder en stiefel ik voorzichtig naar huis. Mochten je kleintjes zich dit weekend vervelen: mijn hele buurt is veranderd in een mega-glijbaan, en ik verkoop glühwein bij de zopie.

Liefs, Bus

Reacties


ilovenoord