Floor Ziegler Amsterdammer van het Jaar!

Floor Ziegler, initiatiefnemer van de Noorderparkkamer en Broedstraten is genomineerd als Amsterdammer van het Jaar. Als ilovenoord zijn we verheugd met haar nominatie en stemmen we natuurlijk op haar! Jullie ook? We bellen Floor even voor een paar korte vragen …

Waarom ben je genomineerd?

Ik denk dat ik een symbool ben voor de prachtige ontwikkelingen die Noord de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Wat ik in Noord miste toen ik hier kwam wonen heb ik zelf ingevuld samen met gelijkgestemden. Samen optrekken en verbinden, vanuit het niets iets maken, dat kan ik goed.

Waarom moet Noord op jou stemmen?

Een stem op mij is een stem voor Noord. Zo kunnen we ze aan ‘de Overkant’ eens laten zien hoe mooi en verbonden Noord is.

 

Wat is je volgende uitdaging?

Ik ben bezig met het ontwikkelen van het Noorderpark als trust, zo wordt het park van iedereen.

 

Wat mis je nog in Noord?

Er zijn nog zoveel plekken in Noord waar we leuke dingen kunnen doen en mensen met elkaar kunnen verbinden. We moeten zeker niet aan de IJ-oever blijven hangen met de ontwikkelingen in Noord. Iedereen moet er van kunnen meegenieten.

Als je Amsterdammer van het Jaar wordt, geef je dan een feest?

Ha! Wat dacht jij dan? Tuurlijk, een heel groot feest in het park!

 

De nominatie van Floor Ziegler is een mooie opsteker voor heel Noord. Via de Noorderparkkamer en de Broedstraten hebben de afgelopen vijf jaar een heleboel Noorderlingen elkaar ontmoet en hun creativiteit en talenten met elkaar gedeeld. Het begon met de culturele zondagen in de Noorderparkkamer, ondertussen zijn daar de vijf Broedstraten bijgekomen die als olievlekken van creativiteit, ondernemersschap en verbondenheid Noord laten stralen.

Mensen laten genieten van professionele kunst, hiermee barrières tussen verschillende bevolkingsgroepen doorbreken, het culturele leven in de buurten versterken, Floor Ziegler en haar teams bij de Noorderparkkamer en de Broedstraten zetten zich er met hart en ziel voor in.

 • Stemmen op de Amsterdammer van het jaar kan tot 11 januari 12 uur via www.parool.nl/avhj

Zondag 13 januari 2013 wordt, tijdens een groot festival in de Stadsschouwburg, de Amsterdammer van het Jaar bekend gemaakt.

STEM OP NOORD, STEM OP FLOOR!

Reacties


5 Comments on this post

 1. Heel knap wat Floor daar in het Noorderpark van de grond gekregen heeft. Mooie zomers gehad!

  Chris /
 2. Leo Rietveld /
 3. gefeleciteerd alvast met deze nominatie. mijn stem heb je. heel veel succes zondag!

  barbara molendijk /
 4. Wel erg veel Floor, wat heeft Noord hier aan?????

  Adri Doorneveld /
 5. Echt super! Noord verdient het echt om in het zonnetje gezet te worden!

  Jonathan /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord