Het ijs groeit!

 We krijgen weinig gedaan vandaag. Koortsachtig struinen we de schaatswebsites af. We bellen met IJsmeester Jan van de Jisper IJsbaan en de crew van de ijsclub Zunderdorp. Ook Hardgaatie, de IJsclub in Landsmeer, houdt ons op de hoogte. Maar eigenlijk willen we maar een ding. Wij willen natuurijs!

Op de Grote Waterland Oosttocht die onder meer Zunderdorp, Schellingwoude en Waterland ontsluit, moeten we nog even wachten. Maar op de talrijke vijvers in Noord moet het toch mogelijk zijn om dit weekend onze stijve schaatsspieren op te warmen. Even een opsomming van de mogelijkheden:

  • Florapark
  • Kadoelerbreek
  • Korte baan bij de Rietlanden
  • Schellingwouderbreek
  • Waterland
  • Baanakkerspark
  • IJplein (achter de Rode Muur)
  • Buiksloterkerk

En bij Café Modern/Jacques Joures is er een surrogaat vijvertje aangelegd voor kinderen

… ijs!

de papa’s en mama’s aan een drankje en de kids lekker krabbelen op het baantje ….

Pas vanochtend ontdekten we een nieuw pareltje, pal achter onze pastorie. Er ligt zelfs een steigertje voor het onderbinden van je schaatsen. Bij deze onze belofte.  Als er komende dagen geschaatst kan komt er een “ilovenoord chocolademelk -en onder de toonbank gluhwijn of iets sterkers- stand” achter de Pastorie. De stand is plaspauze proof, enkel een rondje klunend om de kerk.

de Grote Die is er bijna klaar voor …

  • Laatste boormeting: 2 centimeter ijs.

Weersvoorspelling: vannacht -13 C. We hebben goede hoop!

Deel je laatste eigen ijsmetingen van potentiële schaats hotspots op onze facebook pagina of via twitter ! 

Warme chocomel vanaf de achterkant van de Pastorie?

 

 

Reacties


ilovenoord