Komt de Coffee Company naar Noord?

Sinds een tijdje is de enige echte espressobar van Noord – die op het Buikslotermeerplein naast de Mediamarkt –gesloten. Een strakke Segafredo-zaak met panini en zoete gebakjes, heerlijk was het! Nu zit er een showarma-tent. Is ons stadsdeel wel espressobar-fähig?

Oké, de loungeruimte van Brrood (en koffie) bij de NDSM-pont maakt het een klein beetje goed. Maar feit is dat Noord in vergelijking tot Zuid, Oost en West weinig eigentijdse koffiezaken heeft. Bagel&Beans, Coffee Company, Gary’s Muffins of Starbucks, elders in de stad schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Fijne plekken om te kletsen, te werken of mail te checken met een echte espresso, cappuccino of latte erbij. Maar niet in Noord dus. Nu de espressobar op het Buikslotermeerplein er de brui aan heeft gegeven, is er voor koffieliefhebbers wel erg weinig te halen in Noord. Zelfs geen Gary’s Muffins, terwijl bakkerij en hoofdkantoor notabene gevestigd zijn in Noord.

Aan geschikte locaties kan het niet liggen. De horecazaal van het Zonnehuis is qua ruimte een droom voor elke moderne koffieschenker. De Van der Pekstraat of het Mosplein zijn een ideale thuishaven. Overhoeks, Tolhuistuin en NDSM zijn al lang cappuccino-proof. En wellicht ’t nieuwe Buikslotermeerplein en Waterlandplein ook. Waar blijven trouwens de al jaren aangekondigde theehuizen bij de Schellingwouderbreek en het Vliegenbos?

Bagel & Beans reageert vriendelijk op de naam van onze website. ‘Bagels & Beans also love Noord!” klinkt het enthousiast. Maar als het over een Noord-vestiging gaat, worden we nog niet echt blij. “We zijn op dit moment bezig met verschillende vestigingen in Amsterdam, en helaas staat Noord nog niet op ons lijstje. Dit komt door een samenloop van factoren als; geen goede locatie, geen geschikt pand, geen franchisenemer die wil.” Voorlopig dus nog geen Bagel & Beans in Noord. En ook geen Gary’s Muffins, blijkt als we naar het hoofdkantoor in de Buiksloterham bellen. “We zijn alleen nog maar bakkerij. Met het runnen van de winkels zijn we gestopt. Sorry dus.”

Tja. En last but not least, wat wil de Coffee Company? De reactie van algemeen directeur Stefan Swart geeft aanleiding voor voorzichtige blijdschap. “Wij kijken altijd uit naar nieuwe locaties,” aldus de Coffee Company-directeur. “Noord komt op en is zeker een potentiële locatie.”

“Waar dan, waar dan?!” roepen we uit. Het antwoord luidt cryptisch: “Waar we precies naar kijken, delen we niet uit concurrentieoverwegingen.”

Mijn intuïtie zegt dat het niet meer zo lang zal duren. Stiekem droom ik al een beetje weg bij een straffe dubbele espresso in de mooiste Coffee Company van Amsterdam…. Die in Noord.

Reacties


ilovenoord