Laatste kans: schaatsen in Waterland!

Al meer dan een week geniet ik van de witte deken waaronder Amsterdam-Noord is weggedommeld. Rode pannen zijn witte daken geworden,  spannende doorkijkjes en aantrekkelijke vergezichten dingen samen naar mijn gunsten, het leven op straat voltrekt zich in een Reviaans tempo.

Het meest hou ik van de stilte van de sneeuw. Als alle Noorderlingen ’s avonds knus bij de kachel zitten, ga ik vaak nog even naar buiten om te luisteren naar het mooiste geluid dat ik ken.

de IJsmeester veegt

Het enige wat me dwars zit, is dat ik nog niet heb kunnen schaatsen in mijn geliefde Waterland. Gelukkig krijg ik woensdagavond onverwacht een mailtje van Marcel, mijn collega-coach bij de meisjes van HBOK én secretaris van de Zunderdorpse ijsclub.
It giet oan!

“We hebben een mooie, brede baan geveegd over ’t Zwet en Zwarte Gouw. Vier kilometer en de komende dagen zullen we verder vegen.”

Koek en zopie in de verwarmde tent is donderdag en vrijdag vanaf twee uur open, lees ik, en in het weekend zelfs de hele dag. Dooiaanval? Welke dooiaanval? De komende dagen ga ik schaatsen in Zunderdorp …

of …. iets verder naar boven, voor de durfal onder ons …

// video van Bert Abbing die schaatst ‎op de Gouwzee, zwart ijs en sneeuw, adembenemend mooi!

Geluk is bevroren water. Ik zet vast de wekker, de lezer mag nog even uitslapen.

Reacties


ilovenoord