Led Cloud Party bij de Roze Tanker

De Roze Tanker is op zichzelf al een vrij surrealistisch object. Uitkijkend vanuit het knalroze voormalige tankstation kijk je neer op verdiepte stroom van S116, nog even wachten op de metro. Achter je, hogerop, het Noorderpark. Tegenover je zie je het broertje van de roze ranker, het gele tankstation.

De Roze Tanker zou in Berlijn meteen prooi zijn gevallen aan Open Air technofeestjes, maar in Noord is het omgedoopt tot een culturele vitrine en een aanbod variërende van yogasessies, kwartetten concerten en Ghanese kerkdiensten. Om het tankstation nog surrealistischer te maken heeft Sophie Valla Architects bij de Roze Tanker een heel bijzondere Led installatie gebouwd op het dak van het tankstation. Vrijdag 1 februari is de officiële opening van dit project, met na de opening een Led Cloud party met een dj, vioolspel en licht animatie.

Het project Led Cloud is een compositie van lampen die omlijst worden door gespannen doeken met uitsneden.  Het licht en het textiel vormen de patronen, welke de variëteit aan de Nederlandse luchten representeren, van zonsopgang tot storm en stapelwolken. Voor wie het allemaal nog moeilijk voor te stellen is …moet vooral langskomen!

Wanneer?

  • Vrijdag 1 februari , officiële opening om 17.00u

Daarna tot 22:00u: party met dj Chajes en vioolspel van Saksia Meijs + licht animatie …  en oja, tussendoor nog lekker eten bij HOTMAMAHOT!
Bij het tankstation kun je niet parkeren! Dus kom gewoon met de fiets of neem de bus en stap uit bij halte Waddenweg. Vrijdag geen tijd? Led Cloud is als permanente installatie nog het hele jaar te bewonderen.

Reacties


ilovenoord