Leer tekenen zoals Fiep

Wie wil dat nou niet? Helaas zijn alleen kinderen van 6- 12 jaar welkom bij deze bijzondere workshop, ‘illustreren bij verhalen’ in de Openbare Bibliotheek in de Banne en Nieuwendam. De workshops zijn in opdracht van de Fiep Westendorp foundation.

Iedereen kent de tekeningen van Fiep Westendorp. Wereldberoemd zijn Jip en Janneke, Floddertje en Pluk van de Petteflet. In haar werk zie je behalve kinderen ook heel veel maffe beesten. Vooral katten, misschien ken je Pim en Pom ook wel? Fiep tekende in haar leven meer dan duizend katten!

Pluk van de Petteflet

In de bibliotheken Banne Buiksloot en Nieuwendam gaat Marieke van Ditshuizen, in opdracht van de Fiep Westendorp foundation, kinderen lesgeven hoe je van je favoriete verhalen prachtige tekeningen kunt maken.

De kinderen krijgen les van illustrator Marieke van Ditshuizen. Haar prentenboek ‘Maartje Apenstaartje’ gaat over een meisje dat heel veel achter de computer zit. In de badkamer ontdekt  ze op een avond iets geks boven haar billen….een staartje! Haar eigen apenstaartje!

‘Maartje Apenstaartje’

Waar en wanneer?

  • In Openbare bibliotheek Banne Buiksloot > woensdagmiddag 30 januari, 14:30u
  • In de Openbare bibliotheek Nieuwendam > woensdagmiddag 13 februari, 14:30u

Aan de workshops kunnen maximaal 15 kinderen meedoen, dus het is handig als je je van te voren aanmeldt, dan ben je zeker van een plaats.
Dat kan aan de balie, telefonisch (Banne: 6314132 en Nieuwendam: 6365885) of per e-mail (bbs@oba.nl of ndm@oba.nl )
Deelname is gratis voor kinderen met een OBA-pas, anders kost het € 5,00.

Reacties


ilovenoord