Voor je Buurt // 5 februari

Voordekunst kenden we al. Crowdfundig is hot en happening. Als we met zijn allen iets leuks ondersteunen, dan komt het er ook. Dat is de gedachte erachter. En nu is er dan ook: Voorjebuurt.nl. Een nieuw crowdfunding platform, jawel, voor buurt-initiatieven. En ook voor Noord dus! Dinsdag 5 februari is er een netwerkbijeenkomst waar alles wordt uitgelegd.

Beste wijkbewoner uit Amsterdam Noord,

Graag nodigen we u uit voor een workshopbijeenkomst, die plaatsvindt op 5 februari 2013 van 19.00-22.00 uur in de Tolhuistuin, Tolhuisweg 5, Amsterdam Noord. Voor je Buurt verzorgt daar een workshop over ‘crowdfunding’ voor buurtinitiatieven.

Kort gezegd staat crowdfunding voor geld inzamelen voor goede ideeën. In het buitenland bestaat het fenomeen al langer. Hier zijn fantastische resultaten mee bereikt. In Nederland komt crowdfunding ook steeds meer op gang en wordt dit als grote kans gezien voor mensen die hun eigen idee willen realiseren. Inmiddels bestaat er nu een website speciaal voor mensen die wat willen doen voor hun eigen buurt: www.VoorjeBuurt.nl . Voor je Buurt kan helpen om eenvoudig geld en andere middelen (denk aan een ruimte, gereedschap, iemand die kan komen helpen) in te zamelen om je eigen idee uit te voeren.

Voor deze netwerkbijeenkomst willen wij alle wijkbewoners uitnodigen die al met goede ideeën rondlopen voor hun buurt of wijk. We zijn op zoek naar enthousiaste initiatiefnemers die hun idee vervolgens ook echt willen gaan realiseren. Tijdens de netwerkbijeenkomst zullen Thomas en Nikki van Voor je Buurt uitleg geven over de nieuwe website, hun ervaringen met crowdfunding delen en daarnaast kan er alvast aan de slag gegaan worden met ideeën en een eerste uitwerking gemaakt worden. We zullen in het bijzonder ingaan op drie thema’s: een crowdfunding project ontwikkelen, een crowdfunding project organiseren en een crowdfunding campagne voeren. Kent u iemand voor wie de bijeenkomst interessant is? Laat dit dan weten aan Jantina Kraai. Wellicht dat deze bijeenkomst voor die persoon net dat duwtje in de rug kan betekenen, om een goed idee ook echt te gaan uitvoeren.

We hopen u op de 5e te ontmoeten!
Groeten namens de organisatie,

Jantina Kraai, Gemeente Amsterdam, stadsdeel Noord
Nikki Timmermans en Thomas van Andel, Voor je Buurt

Nou, kom maar op met die crowdfunding plannen voor Noord, … al een idee?

Reacties


ilovenoord