Voorleesmiddag bij eigenwijze kinderboekenwinkel Spinzi // 23 januari

Vlak voor de kerstvakantie kreeg Noord stilletjes een kinderboekenwinkel. In de van der Pekstraat 101 opende Kim haar eigenwijze boekwinkel Spinzi. Een ‘soft opening’  noemt ze het. De harde versie komt in de lente. Maar daar kunnen we niet op wachten. We zijn veel te blij met zo’n mooi nieuw winkeltje. En daarbij heeft ze woensdag de 23ste al een voorleesmiddag in de planning. Even wat aandacht voor Kim dus.

Kim woont zelf al een aantal jaar in de van de Pekbuurt en is zichtbaar trots op haar nieuwe zaak. Ze is pas net begonnen en nog een beetje aan het inrichten, maar er komen toch al klanten. Niet zo gek, want een kinderboekenwinkel hebben we niet in Noord en waren we wel nodig aan toe.

de juiste posters voor aan de muur worden uitgezocht…

Het winkeltje staat vol kleurige boeken. De nadruk ligt nog op de leeftijd 0-7, maar ze gaat ook voor oudere kinderen een collectie opbouwen. En alles is natuurlijk te bestellen. Haar specialiteit is boeken van kleine uitgeverijen, liefst met een minder stereotiep verhaal. Bijvoorbeeld een sprookje waar aan het eind de prins trouwt met de prins in plaats van met zo’n raar prinsesje. Beetje boeken met een boodschap dus. Maar ook mooi vormgegeven, creatieve, een vooral leuke boeken.

Kim in haar mooie zaak…

De bedoeling is dat mensen lekker blijven hangen met hun kinderen. Thee, koffie, ranja en broodjes jam heeft ze ook. Ik voel al helemaal dat dit mijn nieuwe woensdagochtend peuterhangplek wordt…

en lekkere koffie….

Kim gaat met regelmaat voorleesmiddagen organiseren. Zoals volgende week, want dan zijn de nationale voorleesdagen. Woensdag 23 januari van 14:30-15:30 leest ze voor en is er Turkse thee en gebak. Maar ze heeft nog veel meer ideeën. Achter het winkeltje moet een geur en pluktuin komen. En aan de straat een heel klein terrasje. Ze wil ook de kinderen uit de buurt aan het lezen krijgen. Met bijvoorbeeld een voorleesfestival. En een ruil-boekenkast..en..en.

Samen brainstormen we verder. Hmm…eigenlijk zou ze ook wel boeken voor volwassenen kunnen gaan verkopen. Want dat mis ik nog in Noord… een boekwinkel voor mij! Maar goed. Rustig beginnen.

Kim is nu open wo t/m zat van 10-18. Volg haar plannen en activiteiten via facebook en www.spinzi.nl

Reacties


ilovenoord