Damstede – Open Huis op 9 februari

Damstede staat al vele jaren te boek als de havo-vwo school in Noord waar je gedegen onderwijs krijgt. Komende zaterdag is er Open Huis. Dan kunnen alle leraren en leerlingen weer laten zien waar ze trots op zijn. Dat is op de eerste plaats: dat er goed les gegeven wordt in de basisvakken van havo, atheneum en gymnasium. En dat die lessen leuk en levendig zijn. Want ze worden gegeven door docenten die enthousiast zijn voor hun vak en voor de leerlingen. Dat is de basisvoorwaarde voor goed onderwijs en dat leidt tot de uitstekende examenresultaten waar Damstede ieder jaar weer trots op is.

Maar het Open Huis is ook dé gelegenheid om aan iedereen te laten zien wat de school allemaal nog meer organiseert. Komende zaterdag komt een groep van leraren en leerlingen uit 6 vwo terug uit Zwitserland van een bezoek aan het CERN, hét natuurkundige topinstituut waar onderzoek gedaan wordt naar de kleinste deeltjes in de deeltjesversneller. Damstede is een bèta-excellent school. Daarom zijn de examenkandidaten met natuurkunde uitgenodigd om daar een kijkje te nemen. Een geweldige kans om kennis te maken met de frontlinie van de wetenschap! Ze zullen rechtstreeks uit de bus een presentatie geven bij het Open Huis, om 11.30 uur in het schoolgebouw aan de Rode Kruisstraat.

Maar er is nog veel meer! Voor de ouders en de leerlingen die komen kijken wat de school allemaal te bieden heeft, zijn er ook openbare repetities van de streetdance-groep en van de toneelgroep die hard werkt aan een nieuwe voorstelling.  Er is een tentoonstelling van allerlei kunstwerken die leerlingen hebben gemaakt. Er is ruime aandacht voor sport, maar je kunt ook lesjes bijwonen in vakken en keuzemodules als drama en robotica en je kunt zien wat er allemaal gebeurt bij het internationale Globe-project. Omdat Damstede sterk is in de bèta-vakken, kun je uitgebreid rondkijken in het science-lab, waar je proefjes kunt doen met natuurkunde en scheikunde. In de schitterende mediatheek van Damstede kun je alvast aan de slag met allerlei vakken op de computer. Kortom: er valt van alles te beleven!

Is het niet té mooi, wat Damstede allemaal van de school gaat laten zien, komende zaterdag? “Nee”, zeggen ze op Damstede, “we laten gewoon zien wie we zijn en hoe we het doen: goed onderwijs geven aan de kinderen van Amsterdam Noord en uit de wijde omgeving. Soms denken we dat we te weinig laten zien van onszelf. Omdat we zoveel met onderwijs bezig zijn. Omdat we het voor de leerlingen die we in huis hebben écht goed willen doen, hoe verschillend ze ook zijn. Daar steken wij onze energie in. En dat gaan we zaterdag ook uitstralen, reken maar!”

Komt het zien op Damstede, komende zaterdag 9 februari van 10.00 tot 12.30 uur: voor een goede havo-vwo school, die alles te bieden heeft, hoef je echt het IJ niet over!

Reacties


ilovenoord