De Noorderparkkamer ontwaakt uit haar winterslaap // 24 februari

Zondag 24 februari komt de Noorderparkkamer uit haar winterslaap. De eerste serie van dit seizoen draait om Kitsch en Kunst op zes kitschzinnige zondagen. Je kunt bijvoorbeeld zwelgen bij hartstochtelijke en romantische klassieke muziek, een traan wegpinken bij de tragiek van Franse chansons, of zelf met je geliefde in een Bouquetroman stappen. Elke week zal Radio Romantiek de middag opluisteren met melancholische reportages, vreemde interviews en candle-light poëzie. SBK Kunstuitleen stelt wekelijks een kunstwerk beschikbaar dat centraal zal staan in het radioprogramma.

Stippie-en-Jan

Stippie en Jan

Op 24 februari speelt De Zingende Harp de kindervoorstelling ‘Stippie en Jan’ (4+). Twee schoonmaaksters vertellen over een bijzondere vriendschap via  schoonmaakspullen die tot leven komen. Op klassieke muziek van o.a. Bach, Numan en Rossini gaan zij op avontuur tussen de poetsdoeken en spuitbussen.

Kitsch en Kunst

Kitsch ten top maak je deze middag zelf; het Lijm-lab helpt bij het fabriceren van een oer-Hollandse Delftsblauwe tegel door sjabloondruk en letterstempels. Een jachttafereel, spelende kinderen of zelfs een wijze spreuk; kom tot een pronkstuk voor in je wc of boven je bed.
De Serie de Kunst van Kitsch loopt t/m 31 maart. Op het programma staan onder andere: retro liefdeskaarten borduren, het repair café, het Amsterdamse smartlappenkoor en Klein Montmartre in het park.

Oproep: knutselgrage, eigenwijze kinderen kunnen zich aanmelden voor het Mechanisch Jeugdorkest. Leer hoe je uit allerlei huishoudelijke materialen muziekinstrumenten bouwt en deze kan bespelen (woensdag 27 feb t/m woensdag 27 maart van 14.00-16.00 uur, uitvoering op zondag 31 maart).

  • 14.00-16.00 uur: Delfts blauwe tegels maken in sjabloondruk, met Lijm-Lab
  • 15.30 uur: Radio Romantiek  / Kindervoorstelling (4+) Stippie en Jan

Reacties


ilovenoord