JazzClash in de Tanker // 24 februari

Buurtpodium Noord begint een nieuwe serie maandelijkse jazz-sessies in de Roze Tanker. In de BP-Sessies spelen spannende bands met spannende gasten. Improvisatie is het startpunt, het eindpunt onbekend. Gastmuzikanten kunnen uit een heel ander genre komen, van hip-hop tot indie tot volksmuziek.

In deze eerste JazzClash speelt freefunk ensemble DASH!. Saxofonist Maarten Ornstein, drummer Eric Hoeke en bassist Alex Oele vormen samen het hart van het ensemble dat bij deze gelegenheid wordt uitgebreid met andere spelers en vocalisten. DASH! Speelt hippe grooves en beats en muziek die geworteld is in de jazz, soul, Balkan en Indiaas tradities. Intens en complex samenspel met een sound die uniek is.

Speciale gast is trombonist Matthias Konrad. Deze veelzijdige muzikant studeerde in de Conservatorium van Amsterdam en in New York. Hij is bekend van zijn werk bij Tetzepi, the Konrad Koselleck Big Band, Toro Ensamble, en So What. Naast zijn werk als freelance trombonist deed hij sessiewerk voor onder anderen De Jeugd Van Tegenwoordig, Mathilde Santing, Ruben Hein, Bernie’s Lounge en de Amsterdam Klezmer Band.

JazzClash gaat niet over platgetreden paden, doel is dat deelnemers en luisteraars een ervaring rijker zijn aan het einde van de sessie. Als de band er zin in heeft kan er na twee sets nog gejamd worden. Schroom dus niet je intrument mee te nemen.

Zondag 24 februari vanaf 17.00 uur in de Roze Tanker, Nieuwe Leeuwarderweg 15, Amsterdam-Noord. Entree gratis! www.hetisnu.nl, www.dashmusic.net

Reacties


ilovenoord