Kunst in BOEF op het Buikslotermeerplein // 9 februari

BOEF? Hussel de FEBO letters door mekaar en je krijgt BOEF. In de voormalige vetput op het Buikslotermeerplein is al geruime tijd een tentoonstellingsruimte. Geen kroketten, maar kunst op het plein! Maar wat is er te zien? Zaterdag opent de tentoonstelling “SOCIAL MEDIA ART” met werk van Menno Kok en Afke Besseling. Kunnen we allemaal eens gaan kijken!

In de tentoonstelling SOCIAL MEDIA ART zijn twee kunstprojecten te zien die zonder de social media nooit in deze vorm zouden zijn ontstaan:

Everyday Mattress

Fotograaf Menno Kok plaatste sinds 2010 honderden foto’s van matrassen op Facebook. Gefascineerd door de achteloze en onverschillige wijze waarop wij zulke intieme voorwerpen op straat achterlaten, fotografeerde Kok iedere dag minstens een afgedankt matras – soms trof hij er op een dag wel tien aan. Niet met de professionele camera’s waarmee hij normaliter werkt, maar met zijn smartphone.

EVERYDAY MATTRESS – Menno Kok 2012

Zijn dagelijkse publicatie van matrassen op Facebook inspireerde vrienden en vrienden van vrienden om hetzelfde te doen. Zo groeide zijn project EVERYDAY MATTRESS uit tot een humorvol, confronterend gesamt kunstwerk dat door de eindeloze herhaling van afgedankte intimiteit op genadeloze wijze de keerzijde van ons materialisme portretteert.

Verveelkunst

Vrijwel iedere dag, en soms meerdere keren per dag, publiceert beeldend kunstenaar Afke Besseling een computertekening op haar Facebookpagina. Uit verveling geboren, snel gemaakt, en onmiddellijk gedeeld met haar publiek. Honderden tekeningen zijn het inmiddels – en honderden zullen er nog volgen. Want dat is de vrijheid en ruimte die Facebook biedt – voor technische perfectie, schoonheid, kunsthistorische reflectie gaan we wel naar het museum.

VERVEELKUNST – Afke Besseling 2012

Juist de ongepolijste, schijnbaar onbeholpen stijl, de eenvoud in vorm en kleur bepaalt de charme van Besselings VERVEELKUNST. Snelle creatieve uitbarstingen zijn het, vol tegendraads humor.

BOEF?

We zitten in Winkelcentrum Buikslotermeerplein, Amsterdam-Noord. Koers op de V&D en/ of de FEBO, daar zitten we tegenover! Je kan het dus ook combineren met je wekelijkse boodschappen, de markt en een pintje in Cafe de Bascule.
De Surinamer met de beste roti zit om de hoek!

Reacties


ilovenoord