Mag ik het voor u inpakken?

Heel even geen hip wereldnieuws. Geen kunst, festival, openingen of crowdfunding animations. Gewoon heel even, de wereld met beide voeten op de vloer. Ik stond in het Kruidvat. In eerste instantie riep ik direct “Nee! Hoeft niet hoor…” Ik keek vliegensvlug naar de jongen bij de inpaktafel, met naast hem een pittige maar zachtaardige dame. Iets riep mij tot de orde en ik draaide me om. “Tuurlijk, ja… doe maar wel hoor!”, zei ik. De jongen ging aan de slag met het inpakken van mijn koekblik met speculaasjes.

_DSC1579

De inpakkende jongeman bleek een stagiaire te zijn en de dame was Marijke Splinter. Leerling en docent van het Orion College. Locatie Wognumerplantsoen. Marijke legt uit dat het Orion College een school is voor speciaal onderwijs. Een school waar je leert, vertelt de geboren Holysloot-se, om bijvoorbeeld assistent – winkelmedewerker te worden. En dat leren de leerlingen op een school waar de ruímte is, óm dat te leren.

_DSC1598

Ik besluit mijn persoonlijke ervaring met Marijke Splinter en haar studenten van het Orion College letterlijk te tonen. Laten zien hoe belangrijk het werk is, wat gedaan wordt. Door de docenten met liefde voor hun vak. Met geduld, energie, humor, inzicht en kennis. (Ondertussen ben ik op de school op bezoek geweest, ik heb het met mijn eigen ogen gezien!)

_DSC1588

Marijke en een aantal collega’s staan twee dagen per week in verschillende winkels op het Buikslotermeerplein. Op dit moment zijn de leerlingen te vinden bij de HEMA, het Kruidvat en de C1000. Ter plekke krijgen de leerlingen de kans om werkervaring op te doen en vaak ook om beroepscertificaten te halen. Hierdoor wordt de kans op werk aanzienlijk vergroot.

Als de volgende keer iemand vriendelijk vraagt of het cadeautje ingepakt mag worden, dan weet ík in ieder geval wat ik moet antwoorden…

_DSC1578

_DSC1558

_DSC1621

_DSC1582

_DSC1629

_DSC1597

De leerlingen op de foto’s zijn: Serife, Tanisha, Sereno, Rachel, Rosana en Amal.
De foto’s zijn gemaakt in de C1000 op het Buikslotermeerplein.

Reacties


ilovenoord